Sfarsitul lumii

Am citit niste articole despre sfarsitul lumii, stiu ca oamenii sunt foarte atrasi de necunoscut si atunci cand cineva pretinde ca stie totusi, desi oamenii intuiesc ca ceva nu este in regula, totusi se inghesuie sa citeasca. O sa prezint trei perspective asupra sfarsitului lumii, una cred ca este cinstita, celelalte doua.. nu.

Sfarsitul lumii, in 2116!

Calendarul mayas a fost recalculat de cercetatoriAnul in care va veni sfarsitul lumii continua sa-i fascineze pe cercetatori si prezicatori deopotriva. Doi oameni de stiinta din Germania au refacut calculele din calendarul mayas si au concluzionat ca sfarsitul lumii va veni in 2116.Fratii Bohm sustin ca John Eric Sidney Thompson, cel care a spus ca data pe 21 decembrie 2012 se incheie calendarul mayas, a gresit calculele. Cercetatorii mai declara ca acesta a viciat retranscrierea calendarului mayas in calendarul crestin.La realizarea noilor calcule s-au luat in considerare si perioadele in care orasele mayase au fost ocupate de inamici.Data: 23.03.2011 / Sursa: Andreea Tatomir

21 mai 2011 este data la care vine sfarsitul lumii, sustine Harold Camping

Sfarsitul lumii s-a reprogramat pentru data de 21 mai 2011, potrivit unor preziceri facute de grupul de crestini The Family Radio Ministry din Statele Unite. Membrii grupului spun ca sfarsitul lumii din 21 Mai este prezis in Biblie, insa nu a fost interpretat corect pana acum.Liderul grupului, Harold Camping, in varsta de 89 de ani, a aratat ca un cutremur puternic va lovi intreaga planeta, pe 21 mai, si va rupe continentele, “lasand in urma multe cadavre”.Prezicerile grupului mentionat mai arata ca cei credinciosi vor fi dusi in Rai, iar ceilalti vor ramane pe Pamant pentru a indura 153 de zile de “moarte si teroare” pana cand totul se va termina in 21 Octombrie.Grupul “The Family Radio ministry” a pornit sa raspandeasca vestea prin intreaga America si este constituit din 10 credinciosi care au renuntat la locurile lor de munca si la familii a trai aceste ultime zile impreuna, calatorind prin State si propovaduind credinta, scrie Daily Mail, citat de 9AM.

Sfarsitul Lumii in Biblie:

Va fi cutremur mare, Luna se va face rosie este parerea parintelui Constantin Stoica, purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane. Cartea Sfanta nu prezice o data anume la care un mare cutremur va zgudui pamantul. Dar in capitolul Apocalipsa 6:12-14 ni se spune:

„12. Si m-am uitat cand a deschis pecetea a sasea si s-a facut cutremur mare, soarele s-a facut negru ca un sac de par si luna intreaga s-a facut ca sangele,13. Si stelele cerului au cazut pe pamant, precum smochinul isi leapada smochinele sale verzi, cand este zguduit de vijelie.14. Iar cerul s-a dat in laturi, ca o carte de piele pe care o faci sul si toti muntii si toate insulele s-au miscat din locurile lor. ”

Exista un alt pasaj biblic care respinge insa data de 21 mai. In Evanghelie dupa Matei, 24:36 Iisus spune apostolilor:”35. Cerul si pamantul vor trece, dar cuvintele Mele nu vor trece.36. Iar de ziua si de ceasul acela nimeni nu stie, nici ingerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatal.37. Si precum a fost in zilele lui Noe, asa va fi venirea Fiului Omului.38. Caci precum in zilele acelea dinainte de potop, oamenii mancau si beau, se insurau si se maritau, pana in ziua cand a intrat Noe in corabie,39. Si n-au stiut pana ce a venit potopul si i-a luat pe toti, la fel va fi si venirea Fiului Omului. ”

Aceasta declaratie a Mantuitorului a venit ca raspuns la intrebarea ucenicilor „Care va fi semnul venirii Tale si al sfarsitului veacului acestuia? ”

Oficialul a explicat faptul ca numai Dumnezeu Tatal stie cand va veni Sfarsitul Lumii si ca, desi exista tot felul de grupuri care propovaduiesc venirea lui Hristos sau Apocalipsa, orice crestin practicant trebuie sa aibe nadejde in Dumnezeu, sa aibe credinta si sa nu se lase prada unor astfel de lucruri.”

===

Ca sa fiu cinstit ce a spus parintele a fost corect si biblic. Eu as atrage atentia asupra „sfarsitului lumii din sufletele oamenilor”.

Domnul Isus spunea:„Împărăţia lui Dumnezeu nu vine în aşa fel ca să izbească privirile. Nu se va zice: „Uite-o aici”, sau: „Uite-o acolo!” Căci iată că Împărăţia lui Dumnezeu este înlăuntrul vostru.” Luca 17,20-21

Am vazut adesea oameni traind in iad, macar ca sunt in viata, si oameni traind in rai, chiar daca inca nu am mers acolo. Asta se intampla datorita faptului ca din diverse motive si conjucturi, isi permit sa traiasca in pacat, sa actioneze impotriva propriilor constiinte din ambitii desarte sau placeri egoiste. Asta poate aduce sfarsitul lumii in sufletul unei persoane. Fiti realisti, singuri ne facem rau daca facem asta!
Un text care ne ajuta pe noi sa intram in locul acela placut inca de pe acum este Psalmul 34,12-14

„Cine este omul, care doreşte viaţa, şi vrea să aibă parte de zile fericite? Fereşte-ţi limba de rău, şi buzele de cuvinte înşelătoare! Depărtează-te de rău, şi fă binele; caută pacea, şi aleargă după ea!

Faceti asta si veti fi feriti de adevaratele lucruri rele, celelalte sunt relative.

3 gânduri despre „Sfarsitul lumii

  1. IN CARTEA LUI MATEI ZICE LA IESIREA DIN TEMPLU PE CAND MERGEAU IISUS,UCENICII LUI S-AU APROPIAT DE EL CA S-AL ARATE CLADIREA TEMPLULUI.DAR IISUS LE-A ZIS; ,,VEDETI VOI TOATE ACESTE LUCRURI? ADEVARAT VA SPUN CA NU VA RAMANE AICI PIATRA PE PIATRA,CARE SA NU FIE DARAMATA.”EL A SEZUT JOS PE MUNTELE MASLINILOR. SI UCENICII AU VENIT LA EL LA O PARTE,SI I -AU ZIS.,,SPUN-NE CAND SE VOR INTANPLA ACESTE LUCRURI? SI CARE VA FI SEMNUL VENIRII TALE SI AL SFARSITULUI VEACULUI ACESTUIA?”DREPT IISUS LE-A ZIS.BAGATI DE SEAMA SA NU VA INSELE CINEVA. FIINDCA VOR VENI MULTII IN NUMELE MEU SI VOR ZICE. ,,EU SUNT HRISTOSUL!” SI VOR INSELA PE MULTI. VETI AUZI DE RAZYBOAIE SI VESTI DE RAZBOAIE. VEDETI SA NU VA SPAIMANTATI, CACI TOATE ACESTE LUCRURI TRBUIE SA SE INTANPLE. DAR SFARSITUL TOT NU VA FI ATUNCI. UN NEAM SE VA SCULA INPOTRIVA ALTUI NEAM, SI O INPARATIE IMPOTRIVA ALTEI IMPARATII; SI PE ALOCURI, VOR FI CUTREMURE DE PAMANT, FOAMETE SI CIUMI. DAR TOATE ACESTE LUCRURI NU VOR FI DECAT INCEPUTUL DURERILOR. ATUNCI VA VOR DA SA FITII CHINUITI, SI VA VOR OMORA; SI VETI FI URATI DE TOATE NEAMURILE PENTRU NUMELE MEU. ATUNCI MULTI VOR CADEA , SE VOR VINDE UNII PE ALTII, SI SE VOR URA UNII PE ALTII. SE VOR SCULA MULTI PROOROCI MINCINOSI, SI VOR INSELA PE MULTI. SI DIN PRICINA INMULTIRII FARADELEGII, DRAGOSTEA CELOR MAI MULTI SE VOR RACI. DAR CINE VA RABDA PANA LA SFARSIT, VA FI MANTUIT. SI ACUM RASPUND LA TOATA LUME VIZAVI DE SFARSITU LUMII……….. CAND VA FII SFARSITU LUMII VA FI ATUNCI CAND EVANGHELIA ACEASTA A IMPARATIEI VA FI PROVADUITA IN TOATA LUMEA, CA SA SLUJEASCA DE MARTURIE TUTUROR NEAMURILOR. ATUNCI VA VENI SFARSITUL…..EVANGHELIA DUPA MATEI CAPITOLUL 24. VERSETUL 14…… CAPITOLUL 10 IARA SCRIE DESPRE ACEST LUCRU DIN EPISTOLA CATRE ROMANI. DOMNUL SA BINECUVINTEZE PE TOTII OAMENII. AMINI. FLORIN,DANIEL,CATALINA SI ANNA.

  2. Isus ne-a lasat un mesaj destul de clar ca sfarsitul lumii nu va stii nici ingeri nici fiul ci doar tatal.Nu stiu cum uni oameni isi permit sa spuna ca sfarsitul vine maine,poimane,sau la anu,dar sa nu ne fie frica ca acesti oameni sunt christosi mincinosi,asa cum ne-a spus Isus.Sfarsitul vine dar noi nu stim nici ziua,nici ora,bine ar fi sa fim pregatiti sufleteste sa-l intampinam pe Domnul cand va veni.

    1. Asa este. Sa punem la inima aceasta pregatire a noastra de a ne intalni cu Dumnezeu. Este cea mai mare preocupare pe care ar trebui sa o avem.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s