Despre sfarsitul lumii cu „Family Radio”

Am observat in ultimul timp in Bucuresti ca au aparut niste brosuri care au inpanzit tot orasul, brosuri cu titlul: „Te iubeste Dumnezeu?”. Se pretind o organizatie misionara „Family Radio” intemeiata pe Biblie, fara apartenenta bisericeasca.

Pretind ca sunt calauziti de Biblie si previn oamenii de mania viitoare, insa am vazu cateva amanunte la care vreau sa fac referire aici:

1. Rapirea in vazduh a credinciosilor va avea loc in 21. Mai. 2011

2. Sfarsitul lumii va fi pe 21 Octombrie 2011.

3. Epoca bisericii a luat sfarsit. Dumnezeu porunceste in cartea Legii Lui, Biblia, ca adevaratii credinciosi trebuie sa plece din biserica lor.
Argument:

„De aceea, cand veti vedea uraciunea pustiirii, despre care a vorbit proorocul Daniel, asezata in locul sfant – cine citeste sa inteleaga! – atunci, cei ce vor fi in Iudea (in bisericile locale), sa fuga la munti (la Hristos)” Matei 24,15-16

„Caci suntem in clipa cand judecata sta sa inceapa de la casa lui Dumnezeu (biserica locala). Si daca incepe cu noi, care va fi sfarsitul celorce nu asculta de Evanghelia lui Dumnezeu?” 1Pet. 4,17

Raspuns:
Se pretind a fi organizatie misionara care se intemeiaza pe Biblie, dar Biblia ii condamna prim multe versete in toate cele trei puncte pe care leau spus.

1. Rapirea in vazduh a credinciosilor va avea loc in 21. Mai. 2011
Cum pot ei sa spuna asa ceva? Biblia spune:

„Cat despre zia aceea, sau ceasul acela, nu stie nimeni, nici ingerii din ceruri, nici Fiul (aici avem in vederea umanitatea lui prin intrupare), ci numai Tatal. Luati seama, vegheati si rugati-va; caci nu stiti cand va veni vremea aceea” (Marcu 13, 32-33)

Sunt si alte versete, dar intrucat acesta este asa de explicit nu voi mai adauga si altele. Aceste preziceri pline de mandrie si aroganta spirituala nu fac decat sa aduca rusine celor ce isi zic crestini, dupa ce vor trece aceste zile si nimic nu se va fi intamplat. Biblia spune clar ca nimeni nu stie ziua sau ceasul. Este chiar o plida in privinta asta:

„daca ar sti stapanul casei la ce straja din noapte ar veni hotul ar veghea si n-ar lasa sa’i sparga casa” Matei 24, 43.

Aceasta datare nebiblica a venirii Domnului are un efect subtil: „Ahaa.. mai este, deci pot sa imi fac de cap in 2009 pana prin 2011, luna ianuarie, februarie; dar din martie, aprilie, ma pregtesc sa ma intalnesc cu Dumnezeu. Ma pocaiesc, ma botez si gata merg si in Cer.”.

Exista un sens profund spiritual in asteptarea aceasta nedeterminta, si anume ca noi sa fim pregatiti tot timpul. Ai stricat tot rostul daca dai o data! Ar fi intersant sa explice cum au ajuns la data aceasta.

2. Sfarsitul lumii va fi pe 21 Octombrie 2011.

„Nu este treaba noastra sa stim vremurile sau soroacele; pe acestea Tatal le-a pastrat sub stapanirea Sa. Ci voi veti primi o putere cand se va cobora Duhul Sfant peste voi, si-Mi veti fi martori in Ierusalim, in toata Iudeea si pana la marginile pamantului” Fapte 1, 7

Din nou aici Domnul ne spune ca nu este traba noastra sa descoperim aceste lucruri, in primul rand, nu este de competenta noastra, si nu este nici voia lui Dumnezeu sa le stim – pe acestea Tatal le-a pastrat sub stapanira Sa. –  De ce va incumetati sa intrati peste stapanirea lui Dumnezeu, credeti ca este posibil?

In al doilea rand noi avem o lucrare de facut, cand se va cobora Duhul Sfant peste noi, si ii vom fi martori. Nu este treaba noastra sa ghicim ziua si ora, ci sa castigam suflete pentru Hristos.

Odata C.H. Spurgeon a fost abordata de un frate: „Frate Spurgeon spuneti-mi cand va veni sfarsitul;  rapiera bisericii cand va fi? Noi vom intra in necazul cel mare sau nu?” La care Spurgeon ii raspunde: „Uite iti promit ca vom sta de vorba odata pe indelete despre toate aceste lucruri, pentru este bine sa intelgem toate lucrurile, dar eu iti propun sa facem asta cand vom ajunge in Imparatia lui Dumnezeu, pentru ca acum trebuie sa ne straduim sa vestim Evanghelia la orice faptura, sa castigam sufletele pierdute pentru Dumnezeu”. Cred ca este in acord cu versetul de mai sus.

In loc sa ne ocupam de castigarea oamenilor pentru Hristos, trezirea bisericilor locale; noi incepem sa vorbim de lucruri despre care Biblia spune explicit ca nu trebuie sa ne ocupam. Scopul Apocalipsei sau a cartilor profetice nu este sa ne dea ani, date, etc., ci mai presus de orice sa arate gloria si biruinta finala a lui Dumenzeu asupra intunericului, sa dea o nadejde celor ce cred, si sa descurajeze pe cei rai, umilindu’i totodata prin faptul ca le-a spus mai dinainte ca vor pierde, si asa va fi la timpul potrivit in ciuda faptului ca stiau asta.

3. Epoca bisericii a luat sfarsit. Dumnezeu porunceste in cartea Legii Lui, Biblia, ca adevaratii credinciosi trebuie sa plece din biserica lor.
Argument:

„De aceea, cand veti vedea uraciunea pustiirii, despre care a vorbit proorocul Daniel, asezata in locul sfant – cine citeste sa inteleaga! – atunci, cei ce vor fi in Iudea (in bisericile locale), sa fuga la munti (la Hristos)” Matei 24,15-16

Unde porunceste Dumnezeu in cartea Legii lui, Biblia, ca adevaratii credinciosi trebuie sa plece din biserica lor?!? Pasajul acela nu vi se pare ca este o profetie mai explicita despre distrugerea Ierusalimului din vremea lui Pompei ani 70 d.hr.? Dimpotriva Biblia spune:

„Sa nu parasim adunarea noastra cum au unii obicei.. „Evrei 10,25

Interpretarile acela cu Iudea – biserica locala si munte – Hristos este fortata..

„Caci suntem in clipa cand judecata sta sa inceapa de la casa lui Dumnezeu (biserica locala). Si daca incepe cu noi, care va fi sfarsitul celorce nu asculta de Evanghelia lui Dumnezeu?” 1Pet. 4,17

Textul acesta va condamna. Daca incepe de la casa lui Dumnezeu si voi nu sunteti acolo, care va fi sfarsitul celor ce nu asculta de Evanghelie si nu vin in casa lui Dumnezeu. Biblia ne spune ca si in casa lui Dumnezeu va fi o cernere, adica nu toti cei ce merg acolo vor merge in Cer. Numai cei nascuti din nou. Acel verset nu condamna Casa lui Dumnezeu, ci o pune intr’o lumina si mai mare. Casa lui Dumenezeu nu se desfiinteaza niciodata! Biserica lui Hristos nu va cunoaste infrangerea.

„Eu voi zidi biseica Mea si portile locuintei mortilor nu o vor birui”. Matei 16, 18

12 gânduri despre „Despre sfarsitul lumii cu „Family Radio”

 1. da, insa Isus ne avertizeaza clar sa stam treji ca „se vor scula multi Hristosi mincinosi” in vremea aceea. Este nemaipomenit ca publicati si astfel de lucruri pentru ca este foarte important ca sa se vada diferenta mai ales celor care sunt in cautarea Domnului si nu stiu incotro.

 2. Asa este Mariutza, vor fi prooroci mincinosi si ei trebuiesc demascati prin Scriptura. Acum cu mijloacele moderne, multumim lui Dumnezeu pentru ele, sunt unelte foarte bune.

  cu bine 🙂

 3. Florin,

  E interesant subiectul pe care ai postat aici. Imi amintesc ca pe cand mai dadeam si eu fuga pe forumurile cu subiecte religioase, cu oarece ani in urma, am dat peste cineva care purta pseudonimul „zexelica”, un tip extrem de „feroce” dpv spiritual, doar ca in sens cultic. Este posibil ca tot el sa fie si cel care raspandeste prin Bucuresti ereziile Family Radio.

  M-am documentat la acea vreme destul de mult ca sa il pot demasca pe eretic cu argumente solide, dovedite. Mai jos sunt doar cateva idei care vin in completarea argumentelor tale.

  1. Invataturile acestea legate de sfarsitul epocii Bisericii si sfarsitul lumii in 2011 au fost lansate si sustinute in mod obsesiv de secta americana Family Radio si de la liderul acesteia Harold Camping (vezi dovezile pe http://en.wikipedia.org/wiki/Harold_Camping sau http://www.familyradio.com/english – atentie, continut periculos).

  2. Primul argument impotriva acestor invataturi si cel mai important sta in faptul ca Harold Camping a profetit candva ca revenirea Domnului Hristos va avea loc in Septembrie 1994, lucru care, evident, nu s-a intamplat. Asadar, potrivit cu criteriul biblic din Deuteronom 18:20-22, daca un profet prezinta ca din partea Domnului o proorocie, si ea nu se implineste, atunci inseamna ca acel profet este fals si noi trebuie sa nu urmam si sa nu ascultam de el. Pe cale de consecinta, Harold Camping este un profet fals.

  3. Al doilea argument sta in faptul ca Harold Camping spune ca vremea Bisericilor a trecut, ca Duhul Sfant nu mai lucreaza in lume prin adunari sau grupuri organizate de credinciosi, cu exceptia Family Radio, evident. Tipic cultic, super-exclusivist si arogant. Iar demonstratia intelegerii false a Scripturii de catre Harold Camping sta in Apocalipsa 2:25 – “Numai ţineţi cu tărie ce aveţi, până voi veni”, verset care arata cu claritate ca aici Hristos se adreseaza Bisericii si ca Biserica va exista pana in clipa venirii lui Hristos, fie ca este vorba despre Rapire, fie ca este vorba despre a doua revenire a lui Hristos.

  Mai sunt o sumedenie de argumente, dar, repet, este inutil sa le analizam cata vreme dovada falsei profetii este clara si fara echivoc.

 4. potoliti’va si numai speriati lumea!!! credeti’ma ca am trecut printr’o faza in care credeam tot ce scria pe net si eram depresiva mereu! nu stiam daca mai are rost sa traiesc! chiar biblia spune ca nimini nu o sa stie cand va fi sa fie sfarsitul ! nimeni nu poate stii asa ca incetati!

 5. Prostie mai mare ca asta nu am vazut in viata mea , chestia asta cu „sfrsitul lumii „ , secta aia de cretini se foloseste de acest presupus sfarsit al lumii sa adune fraieri ce sa le ingrase conturile bancare (stiu cazuri in care anumite persoane au primit o scrisoare cu continut ceva de genu ,, savantii nostri au desus ca sfarsitul lumii va venii in 2011 si cei ce vor sa isi salveze sufletele si sa isi imbunatateasca relatiile cu biserica sa trimita donatii la o anumita adresa ). deci … ce rezulta de aicea ?
  Ca un destept se imbogateste pe urma fraierilor ce il urmeaza ……. cred ca o sa imi deschid si eu o biserica , sa vad gasesc ceva ,,credinciosi” sa-mi trimita bani , daca zic si eu ca vine sfarsitul lumii in 2012 sa zicem …. nu se baga nimeni ?

 6. am uitat sa mentionez mai sus , din greseala am dat de site1`u asta , si asa de curiozitate mam interesat de Harold Camping ala , si peste tot ghiceste cineva ce am gasit ?
  ca e un sarlatan si bla bla bla ………… asa ca in loc sa-i trimiteti lui bani trimiteti-i mie fratilor , macar eu o sai folosesc pt o cauza nobila … o sa ii investesc in mine ,

 7. IUBESC PE DUMNEZEU !!!

  VREAU CA DUMNEZEU SA MA IERTE SI SA-MI VORBEASCA SI SA-MI RASPUNDA LA RUGACIUNILE MELE .

  OARE CE SA FAC ? UNDE GRRESESC ? CUM TREBUIE SA FAC ?

  ASTEPT RASPUNS !!!

  1. Dumnezeu raspunde rugaciunilor dupa voia Lui. Ce anume ii ceri? Iar in privinta iertarii, trebuie sa renunti, sa nu mai faci acele lucruri care iti rapesc pacea.

 8. CULTUL „COPIII LUI DUMNEZEU” SAU „FAMILIA”
  Această prezentare este o avertizare cu privire la grupul pseudo-creştin răspândit în lumea întreagă şi cunoscut sub numele de „Copiii lui Dumnezeu”, sau „Familia Dragostei” (de asemenea ca, „Muzică cu Semnificaţie”, „Familia Cerului” – o explicaţie pentru numeroasele denumiri este încercarea de mascare). Dându-se drept veritabili misionari creştini, Copiii lui Dumnezeu au ademenit în America şi nu doar acolo, studenţi creduli, lucrători din clasa de mijloc şi mai ales tineri creştini (membrii în diferite biserici) convingându-i să li se alăture. Au reuşit să-şi asigure sprijin, protecţie şi asistenţă juridică din partea unor oameni de afaceri, ofiţeri de armată, avocaţi şi chiar politicieni. Aceste relaţii, însă, nu i-au ferit de scandalurile demascate în presă şi de urmărire penală atât în America cât şi în alte ţări occidentale. Aceste conflicte cu legea l-au determinat pe liderul grupului să dea ordin de părăsire a Statelor Unite pe motiv că acestea urmau să fie judecate de Dumnezeu printr-un cataclism natural. De la data emiterii profeţiei şi până în zilele noastre dezastrul nu s-a produs, dar în schimb s-a produs răspândirea (sau mai bine zis, împrăştierea) „Copiilor lui Dumnezeu” în întreaga lumea, secta ajungând astfel să fie prezentă şi în blocul ţărilor fost comuniste unde beneficiază de o largă libertate de mişcare, aparent aceste ţări devenind un adevărat refugiu al grupului.

  Zelul religios suplineşte numărul lor restrâns – aproximativ 15.000 – 20.000 pe tot globul. „Copiii lui Dumnezeu” au o structură piramidală de înaltă organizare bazată pe o necondiţionată supunere faţă de fondatorul şi „profetul” lor, David Berg (cunoscut de asemenea ca „Moise” David, „Mo”, „Tăticul” şi „Bunicul”!). Toate acestea, împreună cu doctrinele lor secrete, practicile ilegale şi tehnicile amăgitoare de a câştiga adepţi, mascate îndărătul unei faţade pseudo-creştine, fac din ei o ameninţare extrem de distructivă pentru drepturile individului şi ale familiei în orice societate. Articolul din revista Newsweek, din 13 septembrie 1993, intitulat „Abuzul Sexual şi Copiii lui Dumnezeu”, indică efectele nocive asupra comunităţilor în care se adăpostesc. Apariţia lui a fost prilejuită de scandalul pe care grupul l-a provocat în Argentina.

  Dintre toate exporturile importante din Statele Unite, cultele religioase sunt probabil cele mai nedorite. Poate cel mai bine-cunoscut dintre toate este cultul „Copiilor lui Dumnezeu”, care şi-a câştigat în anii ’70 peste 12.000 de membrii din 70 de ţări, folosind sexul liber. Susţinători ai campaniilor anticultice cât şi unii foşti membrii au afirmat că acest grup înfiinţat în California în anul 1968, îşi iniţiază sexual copiii de la vârsta de 12 ani şi că îi exploatează pentru a face bani şi a câştiga recruţi. Membrii grupului, spun însă, că plângerile (împotriva lor – n.tr.) şi cercetările la care sunt supuşi reprezintă o Nouă Inchiziţie, iar autorităţile australiene, spaniole şi franceze nu au reuşit în ultimii ani să aducă acuzarea lor. China şi Egiptul au ales pur şi simplu, să alunge grupul din ţările lor. Acum este rândul Argentinei să ia măsuri. După o investigaţie de 3 ani, săptămâna trecută, poliţia a efectuat un raid la 10 adrese din Buenos Aires şi din jurul lui, de unde au ridicat 265 de persoane printre care 137 de copii şi adolescenţi, cu toţi făcând parte dintr-o ramură a „Copiilor lui Dumnezeu”, numită „Familia”. La sfârşitul săptămânii trecute, 16 adulţi erau acuzaţi de răpire, escrocherie, corupere de minori şi de violarea drepturilor copilului. Copiii au fost internaţi în instituţii juvenile pentru a fi supuşi unor analize psihiatrice.

  Autorităţile spun că au găsit o mulţime de dovezi noi, inclusiv discuri şi video-uri pornografice, unul dintre ele arătând un tată ce întreţine relaţii sexuale cu fiica. Sursele, de asemenea, mai susţin că foşti membrii împreună cu familiile lor sunt gata să depună mărturie împotriva celor reţinuţi. Problema a fost cu identificarea celor reţinuţi, care s-a dovedit a fi un coşmar pentru autorităţi. O oficialitate a afirmat că unii dintre copiii reţinuţi care au fost implicaţi într-o încercare nereuşită de urmărire a grupului, din 1989, trăiesc „într-un fel de meditaţie continuă”. Autorităţile argentiniene cred că aproape jumătate din cei reţinuţi provin din Statele Unite, iar alţii provin din Irlanda, Marea Britanie, Brazilia, Grecia, Spania, Uruguay şi Peru. Cel puţin câţiva copii proveneau din Argentina, însă erau copii fără părinţi. Investigaţia a fost motivată de plângerea unui cetăţean american împotriva reţinerii de către grup a celor patru copii ai săi după ce soţia a părăsit grupul şi a murit.

  „Suntem pur şi simplu, un cămin” (o familie – n.tr.), a declarat anul trecut un membru al grupului, unui ziar argentinian. „Hristos ne iartă toate păcatele noastre şi ne cunoaşte inimile”. Dar dacă, autorităţile argentiniene au pus mâna pe nişte probe, de data aceasta nu vor fi aşa de iertătoare.

  ORIGINEA „COPIILOR LUI DUMNEZEU”

  Fondatorul lor, David Berg, născut în California în anul 1919 a fost crescut într-un mediu creştin, atât bunicul cât şi mama lui fiind evanghelişti itineranţi. Din fragedă copilărie el a fost învăţat despre importanţa „slujirii lui Dumnezeu”. Dar şi problemele lui Berg au apărut la o vârstă timpurie: el a fost molestat sexual ca şi copil de către adulţi de ambele sexe. A avut contact sexual incestuos cu o verişoară de a lui la vârsta de şapte ani iar ca adolescent a fost obsedat de sex şi masturbare – toate acestea în ciuda educaţiei morale deosebit de strictă, pe care o primea. Mare parte din copilăria lui Berg a fost petrecută, de asemenea, într-o lume a fanteziei: era animat de o intensă dorinţă de „a fi cineva”, ca şi mama şi bunicul lui şi a crescut cu convingerea că a fost destinat a fi un mare om al lui Dumnezeu. De la început, însă, visul lui a fost inseparabil întreţesut cu devieri sexuale şi pofta de putere.

  În 1944, Berg s-a căsătorit şi a avut apoi patru copii, fiecare din ei având să joace mai târziu un rol important în fondarea „Copiilor lui Dumnezeu”. Spre sfârşitul anilor 1940, Berg a fost ordinat ca lucrător păstorind o mică biserică vreme de doi ani. Berg pretinde că a fost îndepărtat de la pastorat pe nedrept, din pricina predicilor lui pline de putere şi a tacticilor lui integrative; anumiţi membri ai familiei sale pretind însă, că adevărata cauză a fost o legătură adulterină cu o membră a adunării. Oricare au fost motivele, Berg a afirmat ulterior că întreaga afacere „m-a înfuriat, amărât şi scârbit de făţărnicia întregului sistem bisericesc în aşa măsură că aproape am devenit un comunist”.

  De-a lungul anilor 1950, Berg s-a aflat în căutarea bisericii perfecte, vizitând în acest scop chiar bisericile spiritiste care cultivau spiritele familiale. Părea să-şi fi găsit o vreme locul potrivit la „Clinica Sufletului”, o mişcare radicală cu caracter misionar şi evanghelistic fondată de Fred Jordan, un lucrător baptist. Acolo şi-a dobândit Berg zelul lui riguros, aproape milităresc, pentru mărturie personală, o preocupare care va rămâne o caracteristică a „Copiilor lui Dumnezeu”, până în zilele noastre. Apoi, Berg a petrecut câţiva ani promovând programul evanghelistic al lui Jordan prin intermediul staţiilor de televiziune din America.

  În ciuda „slujirii lui Dumnezeu”, şi fiind departe de soţie în timpul călătoriilor sale, Berg vizita prostituate şi se implica în legături adultere. Tot pe atunci, el a început să molesteze sexual pe cea mai tânără fiică a sa, Faithy, ca de la vârsta de doisprezece ani să-şi facă din ea un partener sexual.

  Spre sfârşitul anilor 1960, Berg continua „slujirea lui Dumnezeu” conducându-i pe copiii lui adolescenţi în incursiuni de evanghelizare şi condamnând aspru pe creştinii care nu făceau la fel. Mărturisirea credinţei era porunca de bază, a conchis Berg, de aceea, Dumnezeu va trece cu vederea chiar actele lui de curvie, adulter, incest, criticism împotriva altor creştini şi implicarea lui în astrologie şi spiritism, atâta vreme cât rămânea ascultător în a „mărturisi”.

  În 1968 s-a mutat împreună cu familia în Huntington Beach, California, şi a început să mărturisească printre hippie. Copiii lui adolescenţi au convertit pe mulţi, aducându-i apoi la o cafenea unde-l ascultau pe Berg predicând pe un ton violent împotriva bisericii şi a instituţiilor religioase. Hippie erau bine trataţi şi ajutaţi să scape de droguri iar apoi îndoctrinaţi cu creştinismul „Berg-ian”.

  Fugind de persecuţia din California, „Copiii lui Dumnezeu” au plecat la drum în convoaie de nomazi, oprindu-se în cele din urmă la o fermă lângă Thurber, Texas, în 1970, unde au crescut la număr şi de unde au început să trimită grupuri spre alte aşezări, cu scopul de a stabili comunităţi şi a câştiga alţi convertiţi şi ucenici.

  Interpretând Scripturile într-un stil de severă condamnare a altora, Berg susţinea că bisericile existente se făceau vinovate de neascultare, de compromisuri materialiste, şi că aparţineau „Babilonului, curva cea mare”, din Apocalipsa. Fiecare trebuia să-şi „urască” şi să-şi părăsească propria familie, de vreme ce doar „Copiii lui Dumnezeu” slujeau pe Dumnezeu şi erau adevărata „Familie”. În primii ani ai decadei 1970, tineri şi tinere îşi părăseau serviciul cu sutele, renunţau la educaţie, familie şi toate bunurile materiale ca să se alăture „Copiilor lui Dumnezeu” atât în Statele Unite şi Canada, cât şi în Londra (Anglia) şi alte oraşe mari ale Europei, Australiei şi Americii Latine, odată cu răspândirea lor peste hotare în acei ani.

  Încă din 1969 Berg şi-a abandonat soţia şi a început o viaţă de adulter cu o tânără ucenică, de curând convertită, pe nume Karen Zerby (sub noul nume de „Maria”), pretinzând „în mod profetic” că Maria era „noua biserică”, tânără, pe care Dumnezeu o ridica şi că soţia şi mama copiilor lui reprezenta „vechea biserică” pe care Dumnezeu o abandona pentru că era „depăşită”, deoarece Dumnezeu făcea „ceva nou”. Acesta a fost începutul obiceiului lui Berg de a „sfinţi” şi justifica păcatele lui în loc să se pocăiască de ele, şi prin cuvinte „profetice” să se proclame cu aroganţă „profetul lui Dumnezeu pentru vremurile din urmă”, făcând cunoscut „Cuvântul lui Dumnezeu pentru astăzi”, scoţând din context versete şi exemple din Scripturi, în încercarea lui de a-şi justifica noile doctrine. Ca urmare a exemplului său personal şi a îndemnurilor lui deschise, promiscuitatea sexuală era în floare printre conducătorii „Copiilor lui Dumnezeu”.

  Uşa spre ocultism a fost deschisă larg atunci când Berg a primit un „ajutor spiritual”, şi anume, un ţigan din anii 1200 pe nume „Abrahim” pe care, susţinea Berg, Dumnezeu l-a trimis ca să-i fie înger păzitor sau călăuzitor spiritual.

  Cu păcatele sexuale „sfinţite” şi „justificate” de acum şi cu puteri oculte la îndemână să-l călăuzească, Berg a îndrumat „Copiii lui Dumnezeu” să se extindă în toată lumea, mai întâi în Europa în 1971, pentru ca mai târziu să atingă fiecare continent la mijlocul anilor 1970. De fapt zelul misionar nu a constituit singura motivaţie din spatele efortului de extindere mondială, existând în plus şi nevoia lui Berg de a scăpa atât de hărţuiala părinţilor înfuriaţi ai căror copii fuseseră convertiţi, cât şi de cea a autorităţilor legale din unele oraşe şi state.

  „COPIII LUI DUMNEZEU” ÎNTRE ANII 1970 ŞI 1980

  În 1973, stabilit la Londra, Anglia, Berg a poruncit adepţilor săi să înceteze a mai pune accentul pe mărturisirea personală pe stradă şi să se concentreze în schimb pe distribuirea mesajelor lui scrise, dezlânate şi confuze, şi să solicite donaţii pentru propria lor finanţare. Poziţia lui politică (anti-americană, anti-israeliană, pro-arabă) şi poemele lui cu notă explicit sexuală au stârnit mânia publicului şi a presei, iar îndrăzneţele lui profeţii false privind distrugerea Americii odată cu apariţia cometei Kahoutek, au provocat confuzie în rândurile „Copiilor lui Dumnezeu” din toată lumea.

  În 1976 Berg era pregătit să „arunce bomba” ce urma să pulverizeze odată pentru totdeauna orice iluzie a „Copiilor lui Dumnezeu” de a fi o grupare creştină, făcându-i aberanţi şi inacceptabili atât comunităţii creştine cât şi societăţii, în general. După un an sau doi de experiment personal într-o nouă „lucrare” împreună cu consoarta „Maria”, Berg a cerut tuturor femeilor membre să înceapă „pescuitul prin cochetărie, prin flirt” („flirty fishing” în engleză sau pe scurt „FFing” – nota traducătorului) – care însemna acordarea de favoruri sexuale atât pentru câştigarea de noi membri cât şi pentru obţinerea bunăvoinţei funcţionarilor guvernamentali şi a deţinătorilor puterii din diferite ţări de pe glob. Într-o lungă serie de epistole, foarte explicite din punct de vedere sexual, pretinzând că Dumnezeu a sfinţit de acum adulterul şi curvia cu condiţia să fie „săvârşite în dragoste” şi „pentru slava lui Dumnezeu”, el îşi instruia adepţii cum să procedeze cu Ffing şi cum să ceară cadouri băneşti. Curând zeci de membre ale „Copiilor lui Dumnezeu” au devenit în mod făţiş prostituate cauzând infectarea a sute de oameni cu boli venerice cum este herpesul (care a atins proporţii aproape epidemice în unele regiuni). Începând cu revoluţia Ffing-ului, „Copiii lui Dumnezeu” au început să-şi spună „Familia Dragostei”.

  Excesele sexuale au condus inevitabil la sex infantil. Credincios istoriei sale personale, Berg pretindea de data aceasta că incestul şi sexul săvârşit cu minori sunt permise şi astfel curând au apărut o serie de cazuri de mame şi taţi deveniţi intimi din punct de vedere sexual cu fiii şi fiicele lor, şi chiar la copii tineri săvârşind acte sexuale cu alţi copii sau cu membri adulţi.

  Amestecând imoralitatea lui sexuală cu ocultismul, Berg pretindea că întreţine relaţii cu un întreg panteon de zeiţe păgâne, inclusiv Afrodita, Diana, zeiţa Atlantidei, Mocumba (care este de fapt numele unui cult afro-brazilian asemănător cu voodoo), şi multe altele. Fascinaţia lui ocultă l-a condus pe Berg la promovarea spiritismului, consultarea de medii spiritiste, astrologie şi necromanţie. El le-a scris adepţilor săi asigurându-i că toţi au „ajutoare spirituale” (aşa-zişi sfinţi creştini trecuţi din viaţă, de fapt, spirite rele care însoţesc în permanenţă pe cineva ca ghid şi protector – n.tr.) şi-i îndemna să afle cine sunt aceste ajutoare spirituale, să le cunoască.

  În cele din urmă, Berg a comis inevitabilul: în vreme ce continua să proclame salvarea prin credinţa în Isus, el a început să nege dumnezeirea lui Hristos. Interpretând în mod eronat versetul din Luca 1:28 (versiunea King James), Berg pretindea că Isus nu a fost Fiul lui Dumnezeu zămislit în mod divin, ci mai degrabă urmarea coborârii peste Maria a îngerului Gabriel şi a împreunării acestuia cu ea.

  Spre finele anilor 1970, pe când presa din lumea întreagă îi prezenta pe „Copiii lui Dumnezeu” într-o lumină negativă, din pricina practicii lor numită Ffing, iar apoi masacrul de la Jonestown a îndreptat atenţia presei asupra cultelor, Berg şi-a instruit adepţii să declare publicului că gruparea „Copiilor lui Dumnezeu” s-a destrămat. Ei s-au retras în clandestinitate, au devenit încă şi mai secreţi, mai înşelători în metodele lor, cel puţin în America de Nord. Totuşi ei nu dispăruseră. Sub orice nume s-ar ascunde, încă rămân bine organizaţi şi autoritari, continuând să câştige prozeliţi de-a lungul şi de-a latul lumii, activând în secret chiar şi în ţări din care fuseseră alungaţi.

  „COPIII LUI DUMNEZEU” ÎN ANII 1990

  David Berg este acum trecut de 70 de ani şi are o sănătate şubredă. „Maria” a preluat hăţurile puterii în supravegherea structurii piramidale de conducere a „Copiilor lui Dumnezeu” şi în stabilirea direcţiei. Ea a insistat să debaraseze mişcarea „Copiilor lui Dumnezeu” de excesele sexuale cele mai grave, interzicând incestul, abuzul minorilor şi legăturile sexuale dintre adulţi şi adolescenţi, toate pentru a salva mişcarea de la auto-dizolvare. Practica de „pescuire de adepţi prin flirt” (Ffing) a fost sistată în mod oficial spre sfârşitul anilor 1980 din pricina ameninţării flagelului SIDA, dar şi asta doar după ce o membră a murit în Japonia răpusă de o pneumonie provocată de SIDA. De la această dată, membrii au fost instruţi să utilizeze „pescuirea prin flirt” numai cu prietenii vechi, să folosească prezervative şi să efectueze periodic teste HIV. Aceste schimbări au fost introduse, aşa cum s-a afirmat, pentru auto-protecţie şi nu în urma vreunei schimbări de concepţie a grupului.

  Doctrinele zeiţelor şi a spiritelor călăuzitoare, negarea divinităţii lui Hristos, etc., au rămas intacte. De asemenea, în pofida faptului că mii de membrii ai „Copiilor lui Dumnezeu” sunt infectaţi cu boli venerice, aceştia continuă totuşi să se bucure de „libertatea” de a trăi în curvie, adulter, „căsătorii deschise” şi poligamie, toate săvârşite pe ascuns în timp ce faţă de public pretind a fi „misionari creştini”, momind noi membrii şi străduindu-se să câştige favorul unor oameni cu influenţă în presă, guvern şi armată, pregătindu-se pentru ziua când va avea loc demascarea inevitabilă a crezurilor ruşinoase şi a practicilor lor ilegale şi imorale.

  Astfel de demascări au avut loc frecvent în ultimii ani lansându-se campanii majore împotriva „Copiilor lui Dumnezeu” din partea presei sau a guvernelor unor ţări ca, India, Hong Kong, Filipine, Brazilia, Argentina, Spania, Elveţia, iar mai recent Australia şi Japonia. Inversând tactica de asalt îndelung folosită, în ultimii câţiva ani „Copiii lui Dumnezeu” au început să se apere în mod agresiv utilizând avocaţi şi făcând declaraţii de presă. Iată câteva din aceste tactici. Ca toate cultele distructive, „Copiii lui Dumnezeu” folosesc tehnici înşelătoare de prozelitism. Feţe zâmbitoare, copii cuminţi, afişe viu colorate, casete cu muzică „decentă” şi benzi video poreclite „Kiddy-Viddy”, toate destinate să transmită imaginea unor creştini fericiţi şi devotaţi. Asemenea altor culte, „Copiii lui Dumnezeu” îşi copleşesc potenţialii convertiţi cu atenţii, cuvinte măgulitoare, priviri galeşe, atingeri drăgăstoase, îmbrăţişări, cântece minunate, etc.

  Folosind astfel de metode şi tactici, ei abordează pe oameni pe stradă, la locul de muncă, chiar în biserici şi librării creştine, în efortul lor de a strânge fonduri prin vânzarea de casete video şi cu muzică. Nu au permise de a colecta donaţii, nu sunt înregistraţi ca societate de binefacere şi nu plătesc taxe. Bunăvoinţa şi aparenta lor decenţă sunt menite a preveni publicul credul de la a pune anumite întrebări cum ar fi: „Cine sunteţi voi?”, „De ce organizaţie aparţineţi?” şi „Cum folosiţi banii?”. În general, ei vor încerca să fie evazivi, vagi şi să schimbe subiectul. Unul din răspunsurile mai des folosite este că sunt, doar, „misionari independenţi”, sau uneori dau numele unei false organizaţii care variază de la ţară la ţară („Farmecul Cerului” este un astfel de nume). Întrebaţi dacă aparţin „Copiilor lui Dumnezeu” sau „Familiei Dragostei”, de cele mai multe ori neagă, chiar dacă sunt confruntaţi cu covârşitoare dovezi contrare. Au ajuns până acolo că au produs cărţi umoristice ilustrate foarte reuşit cu scopul de a instrui pe copiii lor cu privire la justeţea minciunii faţă de cei din afara grupului şi înaintea autorităţilor.

  În primele luni în care un eventual membru este cu „Copiii lui Dumnezeu”, s-ar putea să nu bănuiască deloc că el sau ea face parte dintr-un cult foarte bine organizat şi distructiv; iar „Copiii lui Dumnezeu” vor face tot ce le stă în putinţă să-i împiedice a descoperi adevărata lor identitate, înainte de a fi profund implicat.

  Deoarece grupul vorbeşte despre Isus şi despre mântuire şi predă studii biblice, potenţialul membru crede că aceştia sunt cei mai sinceri creştini întâlniţi vreodată şi care cunosc Biblia, atât de bine. Dar odată convins a li se alătura, el va fi supus unui intens program de pregătire cu scopul de a fi îndoctrinat cu scrierile lui David Berg. Acest proces de îndoctrinare va fi atât de profund încât odată ce o persoană este acaparată, aceasta va fi ţinută ani de zile în rândurile lor chiar dacă doreşte să renunţe.

  Cum să ne raportăm la „Copiii lui Dumnezeu”? Ca şi în cazul altor culte, membrii „Copiilor lui Dumnezeu” au fost îndoctrinaţi în aşa măsură cu învăţăturile lui Berg şi în acelaşi timp atât de mult izolaţi de alte surse de informaţie din afară, încât pur şi simplu nu realizează că sunt un cult. Li se spune că sunt liberi să renunţe oricând, dar consecinţele cumplite ale unei asemenea hotărâri le-au fost descrise atât de răspicat, încât teama îi ţine pe mulţi membri încă implicaţi chiar după ce au dorit să plece.

  Membrii sunt puternic îndoctrinaţi în a crede că nu există altă grupare în lume în cadrul căreia să-l poţi servi pe Dumnezeu 100%. Li se spune clar că, dacă părăsesc „Copiii lui Dumnezeu”, părăsesc prezenţa şi binecuvântările lui Însuşi Dumnezeu şi că singura alternativă este „sistemul lumii, potrivnic lui Dumnezeu”. Ei publică „mărturisirile traumatice” ale celor care nu s-au putut descurca în afară şi s-au reîntors. Pe lângă acestea, mulţi dintre ei şi-au petrecut o mare parte a vieţii de adulţi în cadrul grupului „Copiii lui Dumnezeu” ceea ce face ca lumea de afară să li se pară copleşitoare şi imposibil de supravieţuit în ea.

  Dacă eşti abordat pe stradă, la şcoală, la biserică sau la locul de muncă, fii atent la afişele viu colorate cu texte pe spate şi la casetele video sau cu muzică oferite în pachete viu colorate (care pot să poarte o adresă din Zurich, Elveţia, care spune „World Services, sau mai recent s-a observat, în România, „Maria” Postfach, Martinelli, Viena – n.tr.); prilejul va fi marcat de prezenţa unuia sau mai multora copii drăguţi şi isteţi. Nu te grăbi să faci donaţii; pune întrebări. Încearcă să afli de la ei, pe cine reprezintă, cum vor fi folosite donaţiile şi aşa mai departe. Dă-le de înţeles că ştii cine sunt ei în realitate şi că dacă nu se renunţă la a-ţi mai cere bani, anunţi autorităţile. Spune-i acelui membru că nu ai nimic împotriva lui personal, şi că îţi pare rău că este manipulat şi exploatat de o astfel de grupare.

  Mulţi membrii doresc cu adevărat să iasă dintre ei, aceştia putând fi creştini veritabili care-l iubesc sincer pe Isus. Sătui de excesele sexuale, au îndoieli serioase, de multă vreme, cu privire la Berg şi învăţăturile lui. Sunt dezamăgiţi de falsele lui preziceri şi scârbiţi de abuzul mental. Ei doresc să părăsească gruparea, dar după ani de zile în care au citit doar „scrisori Mo” („Mo letters” – de la „Moses Letters”, David Berg, supranumit „Moses”), acum le este teamă. Astfel, unii membri ai „Copiilor lui Dumnezeu”, în vreme ce încearcă să-şi înăbuşe propriile lor îndoieli, continuă să promoveze învăţăturile lui Berg şi să-i ademenească pe alţii în cult.

  Deci, fii atent! Nu te lăsa înşelat! Tu poţi să-l cunoşti pe adevăratul Isus prezentat de Biblie şi să cunoşti dragostea lui deplină, acceptarea Lui totală şi iertarea Lui veşnică. Tu poţi să fii un adevărat copil al lui Dumnezeu, liber să-l iubeşti pe El şi pe alţi oameni cu dragostea Lui. Nu accepta falsul şi nu te lăsa atras!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s