Care este deci robul credincios si intelept?

“Care este deci robul credincios si intelept, pe care l-a pus stapanul sau peste ceata slugilor sale, ca sa le dea hrana la vremea hotarata? Ferice de robul acela, pe care strapanul la venirea lui, il va gasi facand asa! Adevarat va spun ca il va pune peste toate averile sale” (Matei 24, 45-47)

Domnul Iisus scere doua lucruri in vremurile din urma:

Credinciosie – Sa fim credinciosi in sfinteine, in dragostea frateasca si in evanghelizare (aceasta fiind dragostea de oameni). Trebuie sa ne straduim sa fim gasiti credinciosi in aceste lucruri! Nu trebuie sa na plangem ca este greu (Duhul Sfat ne va intari) , ca oamenii sunt rai (Sangele Domnului ca curs pentru ei, ii poate curati). Sa depasim ispita ipocritilor, sunt oameni care stau cu biblia in mana toata ziua, o cunosc ca niste profesori de teologie, dar spre pierzarea lor, o rastalmacesc si ratacesc si pe altii. Sa depasim aceasta ispita a ipocritilor, care doar vorbesc bine, dar traiesc urat, sa nu ne lasam intimidati de cuvintele lor rafinate. Sa slujim cu credinciosie lui Hristos, vom fi pusi peste toata averea Stapanului, daca vom fi gasiti facand asa (v47).

 Intelepciunea – A fi intelept in viziunea lui Dumnezeu inseamna a avea frica de Dumnezeu (Iov 28,28). Frica de Dumnezeu este eliberatoare, aceia care se tem cu adevarat de Dumnezeu in inima lor, nu se mai tem de oameni, gandindu-se: ce ar putea sa spuna despre ei, ce ar putea sa le faca? Nu mai conteaza, desi ii respecta si ii iubesc. Frica de Domnul te scapa de frica de spiritele necurate, asta are in vederea si acoperirea cu sangele Domnului, sange ispasitor pe plan spiritual. Pe oameni ii inseli, ascunzandu-ti propriile pacate, dar pe demoni nu ii poti insela in privinta aceasta (vezi cazul fiilor preotului Sceva – Fapte 19, 13-16). Cand te temi de Dumnezeu nu te mai temi de propriile patimi, de firea pamanteasca. Unii coboara valoarea jertfei lui Hristos, temanduse mai mult de propria fire pamanteasca (fire pacatoasa), decat de Dumnezeu. Aici este o problema de credinta, nu cred ca firea a fost rastignita impreuna cu Hristos. Pe cruce Hristos nu a fost singur, ci impreuna cu firea ta pacatoasa (a celui ce crede). Deci cine se teme de Dumnezeu, este cu adevarat eliberat de teama de propria fire pacatoasa prin puterea Duhului Sfant.

 Asa sa ne ajute Dumnezeu in noul an! 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s