In ce consta bucuria Craciunului?

Nasterea din fecioara este implinirea profetiei facute de Dumnezeu omului la caderea acestuia in gradina Edenului. Omul a fost creat pentru relatie personala cu Dumnezeu. Satan a ispitit pe om si el a cazut in pacat, tragand astfel toata rasa umana intr’o separare totala de Dumnezeu, fizic si spiritual. Omul nu mai putea face nimic pentru a se ridica pe sine.

 Dumnezeu a promis un Biruitor omenirii. “El iti va zdrobi capul!” (Gen. 3,15) Samanta femeii era Hristos. Scopul nasterii lui Hristos era sa distruga lucrarea Satanei. Biruinta lui Hristos consta in plata pentru pacatele celor ce cred in El. Satan nemaiputand sa-i osandeasca inaintea lui Dumnezeu. Hristos nu a biruit pentru sine pe Satan, ci pentru cei ce vor crede in El, pentru oameni. 

 Acest Biruitor poate sa traiasca in noi, facandu-ne astfel biruitori. Apostolul Pavel spune: “Traiesc, dar nu mai traiesc eu ci Hristos traieste in mine” (Gal. 2,20). Hristos poate sa traiasca in noi daca facem din El conducatorul vietilor noastre, crezand pe cuvant orice fagaduinta din Cuvantul sau, si traind intr-o permanenta relatie personala cu El prin Cuvantul Sau si rugaciune.

 Acesta este sensul bucuriei nasterii unui Mantuitor.

 Craciun binecuvantat! 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s