Iisus si cei din casa Lui

Iisus s-a dus in patria Lui. Acolo multi se poticneau si spuneau: “Nu este acesta tamplarul, feciorul Mariei, fratele lui Iacov, al lui Iose, al lui Iuda si al lui Simon? Si nu sunt surorile Lui aici intre noi? Si gaseau o pricina de poticnire in El. Dar Iisus le-a zis: “Un prooroc nu este dispretuit decat inpatria Lui, intre rudele Lui si in casa Lui. N-a putut sa faca nici o minune aoclo, ci doar si-a pus mainile peste cativa bolnavi, si i-a vindecat” Marcu 6, 3-4

Am vazut adesea cum parintele un un “familiarism” gresit inteles si-a dat copilul inapoi de la al urma pe Domnul Iisus, spunand: “Nu te stiu eu pe tine? Nu stiu eu cum traiesti? Tu nu poti sa urmezi pe Dumnezeu!” si refuza sa creada ca s-a schimbat, si ca el isi doreste cu seriozitate sa il urmeze pe Iisus. Din pacate au fost tineri care s-au lasat intimidati de aceasta increngatura rafinata a satanei intre gradele de rudenie si relatia personala cu Dumnezeu. Tineri care s-au departat de Dumnezeu acum se scalda in pacatele lumii. Nu spun ca dupa aceea parintele si-a dat seama si ar fi vrut sa schimbe situatia, dar era prea tarziu.. Ei nu au putut sa discearna ca acela era un “dispret” la adresa lui, chiar din partea parintelui, care ar fi trebuit sa il sustina. (probabil din nestiinta a facut asta). Iisus asa pune: “cei din casa te pot dispretui”!

In alte cazuri, parintii ii ghideaza gresit, si le spun ca nu este bine sa se duca acolo. Problemele parintelui la transfera copilului, adica conflictele cu anumite persoane, unele lucuri interioare nerezolvate, neiertare, probleme de maturitate spirituala, prejudecati. Aici Iisus vedem ca nu isi urmeaza familia, rudeniile, ci dimpotriva, cele mai putine minuni le face in patria Lui. Iisus il urmeaza pe Dumnezeu mai presus de orice. Oare cati intelegem astazi acest comportament la Iisus? Cati facem si noi ce a facut El fata de cei din patria Lui, din casa Lui? Asa a facut si Pavel, urmand pe Dumnezeu chiar cu pretul de ati infrunta propria familie. Depasind ispita unei dragose false, unita la necredinta.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s