Te increzi in bunatatea lui Dumnezeu?

“Eu am incredere in bunatatea Ta, sunt cu inima vesela, din pricina mantuirii Tale” Ps. 13,5
Calitatea lui David statea in faptul ca el se incredea in bunatatea lui Dumnezeu. El credea, chiar se astepta ca Dumnezeu sa raspunda cu bunatate fata de El. Oamenii in general sunt distanti de Dumnezeu, asta ii face sa ramana singuri si fara ajutor cand sunt in nevoi, desi in sinea lor ei se amagesc cu libertate, de fapt este singuratate.

Altii il vad pe Dumnezeu ca un judecator, gata sa pedepseasca orice nelegiuire. Trebuie sa ne obijnuim cu jertfa lui Hristos ca fiind modalitatea in care Dumnezeu si-a descarcat intreaga lui manie pentru pacatele intregii omeniri in propriul Sau Fiu, pentru ca de acum inainte sa nu mai aibe nimic impotriva celor ce il urmeaza pe Fiul Sau, sa nu trebuiasca sa ii mai pedepseasca pentru pacatele lor, ci sa poata fi innoiti prin Duhul Sfant si Harul Lui.

David spunea: “Eu am increder in bunatatea Ta” nu este suficient sa recunosti ca Dumnezeu eu este bun. Trebuie sa mod personal si afectiv sa te increzi in bunatatea lui Dumnezeu pentru tine personal. Degeaba crezi ca Dumnezeu a iubit lumea in general, daca nu crezi ca te iubeste pe tine personal.
“Eu ma incred in bunatatea Ta” spunea David, asta presupune ca in prezent inca nu se vede manifestarea acestei bunatati, dar el se incredea il bunatatea lui Dumnezeu atunci cand ea nu se vedea, si eventual sa vedeau alte lucruri potrivnice.

Asta determina viitorul tau: in ce te increzi. Sunt oameni care se incred in nereusita, au asa o incredintare launtrica a faptului ca nu va merge. Asta este un cerc vicios al necredintei, este o “profetie fortata”, efectiv te ghidezi intr-acolo, dar nu pentru ca asa ar trebui, ci Dumnezeu iti face dupa necredinta ta, ca si pedeapsa impotriva necredintei, sau neincrederi in El. In realitate, Dumnezeu este bun, cu sau fara credinta noastra. Dar pentru aceia care cu se incred in Dumnezseu ca fiind bun cu ei, aceasta bunatate ajuge sa nu se manifeste fata de ei.

Un gând despre „Te increzi in bunatatea lui Dumnezeu?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s