Emo kid

Uitandu-ma la cazul acesta ma gandesc ca anturajul Emo kid a influentat’o mult. Mi se pare sunucigas si meschin acest curent, intrucat se adreseaza adolescentilor, cei care isi cauta un drum in viata, si ei gasesc un indicator inselator: „emo kid”.

Daca ma intreb ce a inrautatit atat de mult situatiea fetei din reportaj, as spune:
– ideile descurajante care i se inoculeaza constant si foarte bine plasat, argumentat, prin minciuni rafinate, prea grele pentru o minte adolescenta, in cautare si neexperimentata.
– incurajarea de a fi emotivi, de a suferi in interior, ceea ce cauzeaza o amaraciune greu de suportat chiar si pentru un adult, dar sa ne mai gandim la un adolescent. In acelasi timp sunt initiati sa nu isi ofere bucurie, si sa isi inchida caile, relatiile prin care pot primi bucurie.
– se face o legatura necinstita intre greutatile vietii si gandurile negative, prejudecatile sinucigase.

Dumnezeu spune: „Toate lucrurile sunt posibile celui ce crede” . Oamenii spun: „Nimic nu mai este posibil”. Pe cine alegi sa crezi?

Dumnezeu spune: „Veti cunoaste adevarul si adevarul va va face liberi”. Oamenii spun: „Nu vei fi liber niciodata.” Pe cine alegi sa crezi?

Dumnezeu spune: „Nimeni nu te poate desparti de Dumnezeu”. Oamenii spun: „oricine iti poate face rau”. Pe cine alegi sa crezi?

Un gând despre „Emo kid

  1. Am gasit stirea asta pe „info crestin”, cred ca este legat de incidentul din clip:

    Oamenii legii din Timişoara îi monitorizează pe adepţii curentului emo din oraş, ca să „salveze societatea“.

    Şeful IPJ Timiş, Săndel Palade, a constituit la Timişoara un detaşament specializat în supravegherea şi monitorizarea copiilor emo, adică a adolescenţilor şi a tinerilor adepţi ai acestui curent.

    Iniţiativa a fost luată la sfârşitul lunii mai, anul acesta, la scurt timp după sinuciderea unei adolescente emo din Bucureşti.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s