Marea trimitere se bazeaza pe relatie

Domnul Iisus ne spune trei lucruri in marea trimitere de a face ucenici:

In primul rand spune: „Toata puterea mi-a fost data in cer si pe pamant”. Asta ne arata ca sunt resurse pentru lucrare. Toata puterea o are Domnului nostru nu doar pe pamant, ci si in ceruri.

In al doilea rand spune: „Duceti-va si faceti ucenici!” Asta inseamna ca prin noi vrea Dumnezeu sa lucreze, suntem impreuna lucratori cu Dumnezeu.

Dar in al treilea rand si punctul important al articolului meu: „Si iata ca eu sunt cu voi pana la sfarsitul veacului” Ce sens are aceasta a treia afirmatie in marea trimitere?

Daca pornesti la drum in marea trimitere si la un moment dat nu mai stii ce trebuie sa faci, nu uita, Iisus este cu tine, langa tine: Intreaba-l pe El ce trebuie sa faci! Daca la un moment dat nu mai ai putere, nu uita el este acolo unde esti tu fara putere. El a spus: „Eu sunt cu voi, pana la afarsit”. Cere-i lui putere! Daca ai cazut si esti jos de tot, acolo jos mai este cineva cu tine, Iisus ca sa te ridice. Stia El pe undeva ca cel mai important lucru este sa fie cu noi, nu doar sa ne spune ce trebuie facut.

Lucrarea nu se bazeaza pe ce putem face noi, ci pe ce poate face El, de aceea este important: „Si iata ca Eu sunt cu voi pana la sfarsitul veacurilor!”.

Noi ne purtam adesea pe invers. „Doamne iti multumim ca ne-ai spus ce trebuie sa facem, de acum conteaza pe noi!” Si ne apucam sa studiem, sa facem planuri, strategii, nu ca acestea ar fi rele, insa putin lucdru este daca nu punem accent pe relatia cu El in aceasta misiune. David cand pleca la razboi, mai intai intreba pe Domnul.

Scriptura nu este data in mod special ca un manual de lucru, ci ca un ghid al relatiei noastre cu Domnul, in vederea acestei lucrari.

Nevoia noastra cea mai mare nu este: un manual de lucru pentru lucrare, ci de Cineva care sa fie cu noi in aceasta lucrare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s