Perlele Bibliei, albe sau negre

– Farmecul lumii ne face sa adormim ca Samson in bratele Dalilei, si apoi ne intrebam de ce nu mai avem putere.

-Absenta partasiei cu ucenicii ne face sa luptam ca Toma cu necredinta, apoi cautam

dovezi palpabile.


– Dragostea unor credinciosi a ajuns ca David la batranete, nu se mai putea incalzi.– Unii fac pe salvatorii ca Petru („Si la moarte merg cu Tine!”), apoi pana a doua zi se leapade de trei ori. (De l-am urma pe el si-n pocainta!..)

– Daca Hristos i-ar intalni pe unii, le-ar spune ca lui Pavel: „Saule, Saule, pentru ce ma „dispretuiesti”? Pentru ca asa se poarta cu fratii Lui (neinsemnati).

– Delirul in rugaciune se potriveste preotilor lui Baal si Astarteei, credinta si curajul sunt semnele profetilor lui Dumnezeu (Ilie)

– Unii se duc ca Saul sa intrebe mortii, sperand in vesti mai bune, insa de realitatea lui Dumnezeu nu scapa nici acolo.

– Chemarea lui Dumnezeu trebuie sa ne faca sa iesim ca Avraam din casa tatalui sau, chiar daca nu stia clar tara in care va merge.

– Darul spiritual ne face sa alergam cu disperare dupa carul famenului etiopian, vestind Evanghelia, fara ca apoi sa stim unde se duce el.

7 gânduri despre „Perlele Bibliei, albe sau negre

 1. Nu știu ce să mai zic pe marginea acestui articol. L-am citit captivat. Nu am mai citit așa ceva până acum, deși iubesc literele.

  Mă rog să-mi fiți o binecuvântare și în continuare! El vă va răsplăti, nu cu aur ci cu viața veșnică!

 2. Andrei:
  multumesc frumos de aprecieri. Sa o luam usurel, cateva au fost scrise de C.H. Spurgeon, restul, am dus ideea mai departe prin biblie.

  Biblia e foarte valoroasa, ochii nostri sunt impiedicati adesea sa o vada.

  Doamne ajuta!

  PS sunt inca tanar, 32, poti sa imi spui pe nume data viitoare 😉

 3. Cum am mai zis, contează că le aduceți la vedere, oricui ar aparține. Iar faza cu ”dusul mai departe”, e o un lucru minunat. Probabil că nu aș fi reușit… încă. De aceea avem nevoie de… tine! E bine asa?

  Mulțumesc.

 4. Scumpul meu frate Florin toata Biblia este o multime de perle. Apostolul Pavel ne spune in 2 Timotei 3:16-17 urmatoarele: ,, Toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu si de folos ca sa invete, sa mustre sa indrepte, sa dea intelepciune in neprihanire, pentru ca omul lui Dumnezeu sa fie desavarsitsi cu totul destoinic pentru orice lucrare buna. ,, Daca cercetam Scriptura, cu ajutorul lui Dumnezeu gasim multe perle si invatara sanatoasa pentru aceasta scurta trecere a noastra pe pamant. Dumneavoastra aveti un dar deosebit de a intelege aceste invataturi si sunteti si darnic adica le impartasiti si altora, si pentru acestea va multumim si Domnul sa va binecuvanteze.

 5. Multumesc de incurajare frate Ioan. Interesant este ca eu parca am nevoie de mai multe incurajare decat oamenii in general, asa ma simt adesea, in ciuda faptului ca oamenii se poarta cu mine ca si cum ultimul lucru de care as avea nevoie este incurajarea.

  Sa fiti binecuvantat!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s