Despre ce persoane n-as vrea sa cunosc

Ma dezgusta :

 • lingusitorii
 • prietenii falsi
 • oamenii de mahala
 • ipocritii
 • persoanele vulgare
 • persoanele brutale
 • persoanele “smechere” gen “cel mai tare din parcare”
 • libidinosii
 • persoanele prea insistente
 • persoanele decazute (alcolicii,dependentii de droguri etc.)
 • oamenii disperati dupa bani
 • oamenii care isi pierd sanatatea din cauza unor obsesii sau vicii

Am preluat acest articol de pe blogul Catalinei, aici gasiti articolul original.

Daca ar fi sa spun care sunt pentru mine persoanele despre care n-as vrea sa cunosc, desi m-am mai schimbat intre timp, am inceput sa imi dau seama ca oamenii buni se ridica de acolo de unde nu te gandesti, sau de unde spui: „Acesta niciodata nu va fi un om bun!” si invers, sunt dezamagit de unii oameni promitatori.
In fine iata o lista negativa in ce ma priveste:
 • persoanele cu doua fete
 • persoanele indiferente
 • persoanele pesimiste, negativista
 • persoanele care saboteaza
As avea o intrebare pentru Catalina, sper sa citeasca curand:
Cum iti dai seama de un prieten fals?

5 gânduri despre „Despre ce persoane n-as vrea sa cunosc

 1. Definitia mea la „prieten fals” ar suna cam asa: este acea persoana care este politicoasa, prietenoasa , iti sare in ajutor , iti face complimente si incearca sa te faca sa te simti bine…sa o consideri un om de treaba…un prieten; dar dupa ce a obtinut ce dorea sau cand apar greutati in viata ta , cand lucrurile nu mai sunt roz si chiar ai nevoie de ea …da inapoi , brusc nu te mai cunoaste..caci efortul de a fi dragut cu tine nu mai are nici un profit, ci din contra , devine greu si cere prea multa investitie de sentimente. Spre deosebire de un prieten adevarat, autentic , care e alaturi de tine indiferent de vremuri, de banii din portofel sau de distanta care va desparte. Te ajuta pentru ca iti este prieten desi nu are nici o obligatie, nu ti-e ruda ,nu ti-e sot sau sotie, nu are nimic de castigat .
  Toata vorbaria asta se poate rezuma astfel: ai 1000 de prieteni si 1.000.000 de dolari in cont…ramai falit si ai nevoie de ajutor …cati prieteni ti-au ramas?” cei ce au plecat sunt prietenii falsi…..

 2. pai.. daca mai ramai cu unul, doi, te-ai scos. Dar asta se intampla destul de rar.

  Multumesc Catalina!
  🙂

  Sa ne ajute Dumnezeu sa fim noi insine prieteni, neconditionat, asa cum ai descris prietenul adevarat!

 3. PRIETENII sunt asa cum ti-i faci (si se aplica la varsta adulta).
  Dar PRIETENII se fac in copilarie si adolescenta, cand nu se iau in consideratie criterii sociale sau de avere ci tinerii se apropie si lega prietenii cu cei de varsta lor in mod inconstient. Prietenii din scoala primara, de la liceu si armata sunt pe viata chiar daca sunt dusi de existenta in alte colturi de lume. (La faculte deja incepe concurenta, dar poti pastra prietenii durabile si din timpul studentiei)
  Pentru mine PRIETENII nu sunt falsi sau adevarati ci eu cunosc numai un singur fel de prieteni: cei pe care-i iubesc, avem aceleasi principii de viata, le trec cu vederea defectele, le accept mustrarile si facem aceleasi lucruri la fel. Ceilalti sunt cunostinte mai apropiate sau mai departate in functie de scopul/interesul ce ne leaga.
  Aplic afirmatia asta si la conreligionarii cu care sunt frate/sora in credinta in Domnul Isus dar am si prieteni crestini cu care compun o familie mai mica si mai intima.
  Recunosc ca nu sunt la fel de saritoare si indatoritoare cu toti membrii bisericii mele dar ma straduiesc sa nu fac diferente (nu totdeauna cu succes, probabil din cauza prejudecatilor pe care inca le mai port cu mine. Ma rog pentru asta).

 4. Imi place tipul de prietena care iti place sa fii: iubesc, am aceleasi principii de viata, trec cu vederea defectele (mare nevoie de asta 🙂 ) , accept mustrarea (si mai rar acest lucru )

  Doamne ajuta! Sa fim asa fiecare. 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s