Geniul si caracterul

Nu exista genii adevarate fara un strop de nebunie.

Seneca

Caracterul nu poate fi creat in liniste. Doar prin experienta inecrcarii si a suferintei sufletul poate fi intarit, ambitia sa fie inspirata si succesul atins.

Helen Keller

7 gânduri despre „Geniul si caracterul

 1. Nu vreau sa fiu „Ghita contra” dar pentru ca m-am nascut in secolul trecut si familia mea a traversat primul razboi mondial, al doilea razboi mondial, comunismul si in final „revolutia democratica” nu cred ca mai este vorba de schimbare liber consimtita.
  Iar in zilele noastre „Catrina” si „Tzunami” nu mai au legatura cu intelepciunea umana, schimbarile sunt atat de brutale ca se poate vorbi numai de supravietuire si nu de modelarea caracterului.

 2. toti cei ce scriem zici suntem nascuti in secolul trecut… numai de n-o fi vreun prescolar precoce printre noi… Si familiile noastre, daca macar un membru nu trecea de razboaie, noi nu eram aici. Modelarea caracterului cred ca sta in alegerea fiecaruia dintre noi, ori de cate ori vine cate un „tsunami” peste noi. Ne mai ia cate ceva, si ne mai arata cat de slabi suntem – fara El. Schimbarea este radicala la inceput iar apoi, la fiecare rascruce, la fiecare uragan, ne dam seama ca pierdand tot constati ca HARUL MEU ITI ESTE DE-AJUNS.

 3. Rory,
  nu esti „Ghita contra”, si eu cred ca este vorba de supravietuire, si in curand usa se va strange tot mai mult.

  Am fost ieri la capela la 19:00 cu Norbert Lieght, un apologet al zilelor noastre si a vorbit de zilele din urma, mai este si asta seara la aceeasi ora, (marti). Si acolo evidentia, ca multe lucruri se intampla astazi penru ca Dumnezeu incepe sa aduca necazul peste neamuri, ca sa le incerce, si ca o judecata penru anii indelungati de har in care acestea au refuzat sa creada in Iisus Hristos ca Singurul Mantuitor si salvator. Ridicarea lui Antihrist va fi pe un astfel de fond, el are nevoie de incercari grele ca sa poata veni ca un „salvator”. Istoria merge ceas dupa Sfanta Scriptura. A fost foarte bun mesajul de ieri. Pentru cei care vor sa vina din Bucuresti (str. Dambovitei 9-11, sect. 6, ora 19:00, marti 15 april).

  Am niste imagigi uitimitoare cu dezastrul provocat de Tzunami, le voi pune intr’un articol viitor..

 4. Sunt destul de preocupata (si in rugaciune desigur) de conceptul meu despre CREDINTA si am nevoie de multa aprofundare si seriozitate (eu considerandu-ma cam superficiala). Nu este o prioritate „Previziunea” fie ca se numeste „futurologie” sau „Apicalipsa”, este de regula un subiect pe care il ocolesc (deocamdata, cred ca nu i-a venit timpul, pentru mine fireste). Ca „pamantul va arde cu tot ce e pe el” este un scenariu acceptat de foarte multa lume, chiar necrestina. Ca sunt semne pentru aparitia „Anticristului” eu sunt convinsa ca nu in timpul meu biologic. Nu pot spune ca nu ma intereseaza, dar nu atat de mult ca „de ce si pentru ce fac oamenii ceea ce fac” cu trimitere la educatie, formarea deprinderilor folositoare (si dupa voia lui Dumnezeu) si evident modelarea caracterului si pentru crestin caracterul cristic.

 5. Si eu am ocolit mult subiectul, pana de curand de fapt, insa cred ca este important si acest aspect, pentru ca Dumnezeu vorbeste de El, iar el este pentru imbarbatarea noastra si depasirea momentelor de cumpana. Si eu sunt sceptic in privinta, fiarelor, coarnelor, cine sunt ele, etc. Insa faptul ca Dumnezeu este in control si va birui, mi se pare esential de inteles si sustinut.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s