Rafinamentul Satanei

Astazi multi oameni sunt inselati si trasi de Satana departe de Domnul. Oare cum actioneaza el? Pentru ca un om sa poata fi indepartat de Dumnezeu, el trebuie facut sa pacatuiasca, sa greseasca cumva, cu ceva. Nimic nu te poate desparti de Dumnezeu afara de pacat, formele, programul, oboseala, acesta sunt basme, scuze copilaresti, motivul substantial, real este pacatul.

Care este tactica Satanei dupa ce cineva este totusi trantit intr’o greseala, pacat?

In primul rand el spune atunci: “Acum ce rost mai are, oricum ai cazut, macar sa simti ceva! “ si il afunda si mai mult, se duce si mai jos, si mai jos.. Asa procedeaza el. “Si asa ai cazut, acum tot nu mai conteaza..”

Pentru altii mai corecti, mai drepti, vine cu varianta prefacatoriei. “Nu te-a vazut nimeni! Nu stie nimeni! Nimeni nu te intelege pe tine, si nu a trecut prin ceea ce ai trecut tu!” si ii cauta o justificare ca sa ascunda caderea lui, sa se prefaca, desi el in launtrul lui simte falimentul. Si incepe sa fie ezitant, sa se scuze, sa lipseasca de la intalnirile pe care alta data le frecventa cu crediciosie, asa sunt multi in jurul nostru, din pacate.

Altii fac pacatul fiilor lui Aron, aduc foc strain in cortul lui Dumnezeu. Adica il slujesc pe Dumnezeu cu mainile “necurate”, aducand mania lui Dumnezeu si indepartand biruinta. Acesti oamnei incep sa acuze in altii exact pacatele lor. Cum fac hotii cand sunt pe punctul de a fi descoperiti, pun ochii pe unul mai slab si striga: “Hotul, prindeti hotul!” si din scandalul creeat, ei scapa neprinsi, neobservati.

Ce ar trebui sa facem noi, sa ne intoarcem la Dumnezeu, sa nu salvam aparentele, ci sa stam inaintea lui Dumnezeu si sa ne spalam “hainele” in sangele Domnului Iisus. Dumnezeu nu intoarce spatele nimanui care vine la El cu toata inima.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s