3 gânduri despre „Evangheliile pierdute

 1. Cateva ganduri:
  Am observat la evanghelia lui Iuda cand adauga textele cu intelegerea dintre Iisus si Iuda, cat de exact, sau conform cu scriptura redau apoi conversatia, ca sa iti creeze ideea ca pur si simplu lipseste ceva din textul sacru. Mi se pare o lupta perfida si foarte rafinata de inselaciune.

  Evangheliile pierdute, cred ca fac parte de lupta gnosticilor din primele secole de a dilua, incurca mesajul Evangheliei. Acum se incearca o reinviere a lor. Cred ca nu sunt uitate, sunt fara valoare, pentru ca sustin tot felul de aberatii, sunt irationale probabil. O prelucrare care uneori se vede, adica minciuni ieftine, si devine jenant. Cred ca de aceea au fost date uitarii, altfel nu puteau trece neobservate atatea veacuri, daca ar fi ascuns „comori ceresti”.

 2. 2Tesaloniceni 2:1-3
  „1Cât priveşte venirea Domnului nostru Isus Hristos şi strângerea noastră laolaltă cu El, vă rugăm, fraţilor,
  2să nu vă lăsaţi clătinaţi aşa de repede în mintea voastră, şi să nu vă tulburaţi de vreun duh, nici de vreo vorbă, nici de vreo epistolă, ca venind de la noi, ca şi cum ziua Domnului ar fi şi venit chiar.
  3Nimeni să nu vă amăgească în vreun chip;…”
  Aceste versete explica de ce a aparut 2Tesaloniceni.
  Datorita raului facut de o epistola „apocrifa”. Scopul ei, ca prin falsificare (ca venind de la Pavel) sa-i amageasca pe tesaloniceni.
  Sa ramanem langa Cuvant, in ciuda ciupercariilor de apocrife ce s-au pastrat. E clar ca diavolul a cautat si cauta sa puna langa autentic si falsul-folosindu-se si de un sambure de adevar. Apocrifa inselatoare catre Tesaloniceni pomenea un aspect adevarat-cel al venirii Domnului-insa punea minciuna.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s