Bunavestire – caracterul Mariei

Maria era logodita cu Iosif si inainte ca sa se cunoasca ei, ingerul Gavril a venit la Maria si i-a vestit nasterea Mantuitorului in pantecele ei. Era prima conceptie de acest gen in istoria omenirii, in istoria omului cu Dumnezeu.

Maria a avut credinta. Femei sterpe au mai nascut copii, si chiar la batranete, dar nu fara barbat. Insa la Dumnezeu toate sunt cu putinta.

Maria a avut incredere. Cel care avea sa se nasca se va numi: „Fiul Celui prea inalt”. Ce trebuia sa faca ea in conditiile acestea? Cine era ea? Ce implica aceasta nastere? Dar nu sa ingrijorat de povara care atarna pe umerii ei, ci s-a increzut in Dumnezeu.

Maria avea o relatie vie cu Dumnezeu. Ea a conversat liber cu ingerul despre nasterea Mantuitorului. Un om care nu este obijnuit sa vorbeasca cu Dumnezeu in rugaciune, ar fi fost blocat in fata acelei vedenii, in fata acelei vestiri uluitoare. Dar ea era familiarizata sa vorbeasca cu Dumnezeu in rugaciune, de aceea intrebarea ei a fost o reactie naturala si bine primita.

Maria cunostea puterea Cuvantului lui Dumnezeu. Cand ingerul ia spus: „Nici un cuvant de la Dumnezeu nu este lipsit de putere”, ea a acceptat bunavestire, dovedind ca acest lucru este suficient pentru ea, ne-avand nevoie de alte dovezi si intariri, bazandu-se pe credinciosia lui Dumnezeu.

Concluzie:

De ce Maria a trecut cu succes toate aceste teste in fata lui Dumnezeu si a ingerului? Ea a raspuns:

„Iata roaba Domnului, faca-mi-se dupa cuvintele tale!”

Desi era tanara, avea toata viata in fata, nu se gandea la distractii, la placeri, sau cariera, ci a considerat cu atat mai mult si mai profitabil sa se faca o roaba a Domnului inca din frageda tinerete.

Cat de mult poate fi inaltat un om cand se pune la picioarele Domnului de tinar!

3 gânduri despre „Bunavestire – caracterul Mariei

  1. Frumos articol. Insa aplicatia pastorala cum ca Maria nu se gandea la distractii, placeri si cariera ma face sa ma gandesc nu la Maria din sec. 1, ci la Maria Cutare de la etajul 3 din Bucuresti. Placeri, distractii in sec. 1? Cariera pt femei in sec. 1? Come on! S-o lasam pe Maria sa fie Miriam.

  2. „placeri, distractii pt sec 1?” wow! chiar asa? dar oare despre maria ACEEA care i-a spalat picioarele Dlui Isus cu lacrimile ei si i le-a uscat cu parul ei pt a capata iertarea Lui pt un fel anume de placere-curvia- care e clasic, in toate timpurile, ce ai de zis?…

    mai citeste eclesiastul ema; ce este a mai fost si ce va fi a mai fost, dar specific zonei si timpului. nu-i nimic nou sub soare. pacatul si distractia sint de cind a vorbit prima oara satan cu omul in gradina edenului si acesta a avut nebunia sa il asculte.

  3. scumpa sora T., io ziceam numa’ ca fraza cu pricina nu prea reprezenta o optiune asa de la indemana pt Miriam, asa cum e pt Maria de la mine din bloc azi. io cred ca ea a avut alte provocari pe care a trebuit sa le respinga si m asteptam ca Florin sa detalieze.
    anyway, glad to read you again. 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s