11 gânduri despre „Ce se poate intampla unui crestin – Sceneta

 1. ce minunat e sa stii ca impotriva tuturor relelor acestei lumi ai un Ocrotitor care se lupta pentru tine si daca e si voia ta,in final,ramai pe veci a Lui!

 2. Buna observatie: „daca e si voia ta, in final, ramai pe veci a Lui”. Cred ca la asta se rezuma finalurile noasre, la voia noastra launtrica. Cat despre Dumnezeu, si are caile Lui nelimitate de a ne asculta rugaciunile si a le implini.

 3. Chiar mi-au dat ochii in lacrimi, pentru ca sotul meu se afla tocmai in situatia cind toate patimile, tot trecutul il atrag iar si iar in aceasta lume. E epuizat si mi se pare ca a renuntat sa mai lupte. Astept mult ziua in care Dzeu il va strange iar in bratele Lui!

 4. Aleluia, Ce minunata este lucrarea Lui …”EL ARE UN VIITOR SI O SPERANTA, EL ARE GANDURI DE PACE SI NU DE NENOROCIRE…”
  fiti binecuvantati…in prezenta Domnului

 5. Salutare! Nu m-am putut abtine sa nu scriu un comentariu la sceneta asta.
  O sa fiu sincer, direct si critic. Sper sa nu va suparati de ceea ce o sa zic.
  Sceneta nu se potriveste unui crestin! Parelela este proasta pentru ca nu asa decurge viata crestinului. Am citit Biblia si ea nu arata nimic de genul acesta.
  Biblia spune ca Dumnezeu atunci cand transforma un om si il face copil al Sau atunci acea persoana devine o creatie noua.1 Cor 5:17 Daca este cineva in Cristos, este o faptura (cratie) noua, cele vechi s-au dus, iata ca toate lucrurile s-au facut noi.
  Viata crestinului este o viata noua.
  Un om regenerat este nou pentru ca Dumnezeu pune in el darul Duhului Sfant.
  iar daca inainte de aceasta transformare acel om iubea pacatul si il bea ca pe apa, urand-ul pe Dumnezeu, acum este o CREATIE noua pt ca este Dumnezeu in El.

  Asta se intampla pt ca Dumnezeu i-a initiativa ca sa schimbe un om din TEMELII. Acesta este legamantul Sau: „voi pune legea Mea inlauntrul lor
  , o voi scrie in inima lor; si ei vor fi poporul Meu. … Voi incheia cu ei un legamant vesnic, ca nu Ma voi mai intoarce de la ei, ci le voi face bine; si Le voi pune in inima frica de Mine, ca sa nu se indeparteze de la Mine Ieremia 32:40 & 31:33

  Deci Domnul spune ca El regenereaza, El Transforma, El schimba COMPLET, din TEMELII, acea persoana , pune in inima darul Duhului Sfant, adica pe Dumnezeu Duhul Sfant in om, si acea persoana este alta. Acea persoana are frica de Dumnezeu, si prin El nu se mai indeparteaza de Dumnezeu. Crestinul intr-adevar poate gresi, pacatui, chiar si pacate mari, dar Dumnezeu il corecteaza prompt, cu nuiaua lui de tata. Dar crestinul nu poate iubi pacatul. Si nu poate sa i se schimbea viata din nou la stilul de viata anterior, iubind placerile lumii, banii, desfranarea, mandria posesiunilor…

  Ia uitati ce scrie in 1 ioan
  1 Ioan 3:6  Oricine rãmâne în El, nu pãcãtuieºte; oricine pãcãtuieºte, nu L-a vãzut, nici nu L-a cunoscut.
  7  Copilaºilor, nimeni sã nu vã înºele! Cine trãieºte în neprihãnire, este neprihãnit, cum El însuºi este neprihãnit.
  8  Cine pãcãtuieºte, este de la diavolul, cãci diavolul pãcãtuieºte de la început. Fiul lui Dumnezeu S-a arãtat ca sã nimiceascã lucrãrile diavolului.
  9  Oricine este nãscut din Dumnezeu, nu pãcãtuieºte, pentru cã sãmânþa Lui rãmâne în el; ºi nu poate pãcãtui, fiindcã este nãscut din Dumnezeu.

  In textul original cand spune ca nu pactuieste are sensul ca nu practica pacatul ca stil de viata, ca nu are o viata caracterizata de pacat.
  Este o realitate ca si credinciosul autentic mai pacatuieste dar aceasta nu ii caracterizeaza viata, ci Duhul Sfant il mustra si il readuce in partasie cu Tatal.
  Cine este al Domnului recunoaste ca asta se intampla si cu El.

  Sunt multe de povestit aici dar nu am timp acu.

  Sceneta insa este facuta intr-un anume context.
  Este vorba de mediul „crestin-evanghelic” din America care are mari probleme.
  si in sceneta sunt prezentate problemele acestea si dorinta celor care le sesizeaza de a scoate pe oameni din aceste probleme.
  In America sunt foarte multi oameni in biserici dar poate doar 5% din ei sunt regenerati. Nu stiu procentul corect. Procentul de 95 este format din oameni care vin la biserica, care au invata un vocabular spiritual, au invata un comportament spiritual si asa mai departe, dar care in viata lor exista o atragere catre toate viciile si poftele acestei lumi, gen bautura, sex, imoralitate, imagine de sine, bani etc, toate acele personaje malefice din sceneta. Si cei care se uita de sus nu isi pot explica cum aceste persoane desi la inceput aratau interes in cele spirituale, acum seamana in comportament cu Diavolul !
  si si-ar dori sa fie smulsi din toate aceste „prideri” pacatoase.

  Dar in sceneta se sugereaza ca o astfel de persoana este transformata apoi se reintoarce in mocirla in care era inainte. Ori biblia nu spune de asa ceva.
  E ca si cum noi am dori ca cei din biserica traditionala din tara noastra sa se intoarca de la murdariile din viata lor la cel care da adevarata viata, ca si cand ei ar avea aceasta viata.
  La fel este si in America.

  Cititi Biblia !
  va rog mult de tot, cititti-o si iar cititi-o
  Oare nu spune Domnul ca El este Cel care initiateaza si desavarseste credinta.
  Oare nu spune in Filipeni ca Pavel este incredintat ca Cel care a inceput o lucrare buna in credincios o va duce pana la capat.
  Oare nu zice in Romani si in Efeseni ca copilul lui Dumnezeu este mantuit prin Har, ales mai dinainte din vesnicii, este o creatie noua prin Isus Cristos, si ca va fi glorificat in vesnicie in prezenta lui Dumnezeu ?
  Oare nu zice in Romani 8
  29  Cãci pe aceia pe care i-a cunoscut mai dinainte, i-a ºi Hotãrât mai dinainte sã fie asemenea chipului Fiului Sãu, pentru ca El sã fie cel întâi-nãscut dintre mai mulþi fraþi.
  30  ªi pe aceia pe care i-a Hotãrât mai dinainte, i-a ºi chemat; ºi pe aceia pe care i-a chemat, i-a ºi socotit neprihãniþi; iar pe aceia pe care i-a socotit neprihãniþi, i-a ºi proslãvit.
  31  Deci, ce vom zice noi în faþa tuturor acestor lucruri? Dacã Dumnezeu este pentru noi, cine va fi împotriva noastrã?
  32  El, care n-a cruþat nici chiar pe Fiul Sãu, ci L-a dat pentru noi toþi, cum nu ne va da fãrã platã, împreunã cu El, toate lucrurile?
  33  Cine va ridica pîrã împotriva aleºilor lui Dumnezeu? Dumnezeu este Acela care-i socoteºte neprihãniþi!

  Ce lucruri mari face El pt noi.
  Si oare nu zice tot in Romani 8 ce se intampla cu pacatul de fapt in viata credinciosului autentic
  5  În adevãr, cei ce trãiesc dupã îndemnurile firii pãmânteºti, umblã dupã lucrurile firii pãmânteºti; pe când cei ce trãiesc dupã îndemnurile Duhului, umblã dupã lucrurile Duhului.
  6  ªi umblarea dupã lucrurile firii pãmânteºti, este moarte, pe când umblarea dupã lucrurile Duhului este viaþã ºi pace.
  7  Fiindcã umblarea dupã lucrurile firii pãmânteºti este vrãjmãºie împotriva lui Dumnezeu, cãci, ea nu se supune Legii lui Dumnezeu, ºi nici nu poate sã se supunã.
  8  Deci, cei ce Sunt pãmânteºti, nu pot sã placã lui Dumnezeu.
  9  Voi însã nu mai Sunteþi pãmânteºti, ci duhovniceºti, dacã Duhul lui Dumnezeu locuieºte într-adevãr în voi. Dacã n-are cineva Duhul lui Hristos, nu este al Lui.
  10  ªi dacã Hristos este în voi, trupul vostru, da, este supus morþii, din pricina pãcatului; dar duhul vostru este viu, din pricina neprihãnirii.
  11  ªi dacã Duhul Celui ce a înviat pe Isus dintre cei morþi locuieºte în voi, Cel ce a înviat pe Hristos Isus din morþi, va învia ºi trupurile voastre muritoare, din pricina Duhului Sãu, care locuieºte în voi.
  12  Aºa dar, fraþilor, noi nu mai datorãm nimic firii pãmânteºti, ca sã trãim dupã îndemnurile ei.
  13  Dacã trãiþi dupã îndemnurile ei, veþi muri; dar dacã, prin Duhul, faceþi sã moarã faptele trupului, veþi trãi.
  14  Cãci toþi cei ce Sunt cãlãuziþi de Duhul lui Dumnezeu Sunt fii ai lui Dumnezeu.
  15  ªi voi n-aþi primit un duh de robie, ca sã mai aveþi fricã; ci aþi primit un duh de înfiere, care ne face sã strigãm: „Ava! adicã: Tatã!”
  16  Însuº Duhul adevereºte împreunã cu duhul nostru cã Suntem copii ai lui Dumnezeu.
  17  ªi, dacã Suntem copii, Suntem ºi moºtenitori: moºtenitori ai lui Dumnezeu, ºi împreunã moºtenitori cu Hristos, dacã suferim cu adevãrat împreunã cu El, ca sã fim ºi proslãviþi împreunã cu El.

  Peste tot mai sus cand se refera la fire in original cuvantul este sarx, carnea.
  Cand zice ca nu mai suntem pamantesti in original este sarx, carnea, si spune pe urma in continuare ca suntem din Dumnezeu, asta inseamna ca suntem o CREATIE noua.
  Apoi zice ca cei care sunt pamantesi nu pot sa placa lui Dumnezeu.
  Pt ca este vorba de cei nenascuti din nou.
  Care sunt in sarx.

  Of, cate ar mai fi de zis.

  Cautati la libraria Stephanus cartea termeni ai NT de William Barclay
  gasiti explicatie la sarx acolo

  v-am scris din dragoste, pt ca doresc binele poporului lui Dumnezeu
  si doresc ca adevarul lui sa straluceasca…
  Ps51:6

  mult har

 6. Costel:
  am citit comentariul tau. Imi place cum gandesti, si asa cred si eu. Intradevar se simte de la distanta spiritul occidental al acestei scenete. Ei intradevar introduc c-am fortat pacate care in viata celui credincios, nascut din nou, dupa convertire ar c-am trebui sa nu mai fie vorba de asa ceva…

  Insa vedem in State asa de multe exemple de genul acesta, la noi din ce in ce mai multe, de asemeni. Cum imi explic eu lucrurile acestea?

  Eu cred cei ce ajung sa fac asta, o fac pentru ca au auzit doar ceva despre Dumnezeu dar foarte diluat. Au avut o atingere din partea lui Dumnezeu, dar precum orbul acela, a vazut niste copaci, si abea apoi a vazut deslusit. Asa si unii care sunt invatati fals de la inceput. Acestia trec prin niste grozavii mari ale pacatului, ca cele din sceneta, dar ei ori au fost invatati un crestinism ieftin: in special fara frecventa la biserica, sfintenie, si efort in general, sau ei au dispretuit credinta.

  Cred insa ca in astfel de stari cine striga la Dumnezeu poate fi scapat realmente.

  Nici eu nu cred in crestinismul acesta asa de sinuoidal. Si daca citesti cu atentie evanghelia, ea iti spune sa te feresti de orice se pare ca este rau, sa nu fi lenes, arogant, sa iti iubesti fratii, lucruri pe care daca le tii, ele te vor tine departe de ce este in sceneta.

  Cred ca totusi multi au un crestinism fara cele mai sus amintite, si acestia din pacate vor gusta din amaraciunea pacatului, si sincer nu stiu sigur daca au nasterea din nou… nu o spun cu spirit de judecata, insa nu poti sa iubesti pe Dumnezeu si sa traiesti cum vrei , sau cum invata unii „crestini” nebiblici . Iisus spune ca dupa roada ii veti cunoaste. Insa iei sunt foarte irascibili si intreaba: „de unde stii tu ca nu sunt nascut din nou?” Ei nu vad ca Hristos ii descopera prin faptele lor.

  Sunt astfel de oameni, exista speranta si in stari critice, dar ma feresc sa ii numesc crestini pe cei ce pornesc pe astfel de drum si se tot afunda. Cred ca si un crestin pacatuieste, cade, insa altfel reactioneaza in pacat, vezi cazul lui David, Petru, Toma, etc.

  Costel, m-ai provocat putin la vorba, multumesc de interventie, si mult har tuturor in continuare!

 7. vreau sa spun ca aceasta scenata mi-a dat mult de gandit:| ……pt k asa se intampla :(….noi suntem gata sa renuntam la orice,….chiar si la Dumnezeu pt a ne satisface placerile si uitam de fapt care este scopul nostru pe pamant…….dar cand ne uitam adanc in inmile noastre si vedem ceea ce a facut El pt noi……abia atunci realizam ca nu avem nevoie de altcineva , numai de El! ….sa ne ajute Domnul pe toti sa stim scopul nostru pe pamant!

 8. Asa este Alexandra! Noi din pacate suntem gata sa renuntam la orice, in nepriceperea noastra.. chiar si la Dumnezeu. Avem insa incredere ca El nu ne valasa niciodata insa! Si nu ne va intoarce dupa pacatele noastre. Dimpotriva, ne ridica!

 9. Cred ca este o sceneta foarte faina si foarte sugestiva, dar nu confundati lucrurile: aici nu e vorba de ceea ce se intampla unui crestin, ci de ceea ce se intampla omului creat de Dumnezeu si rascumparat de El. Noi suntem a Lui de doua ori: o data pentru ca ne-a creat (ne-a dat viata) si o data pentru ca ne-a rascumparat. Ceea ce se intampla intre aceste 2 evenimente este timpul pe care il petrecem in lume, pana sa ne intoarcem la El pentru veci!

  1. Da Anca, este ok cum spui. Asta se intampla unui om cand il intalneste pe Hristos. „unui crestin” ma refeream la faptul ca atunci cand venim la Hristos, Diavolul vine la viata parca.. ceea ce pana atunci era cumva linistit si in control. El simte ca ne pierde de fapt.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s