Cunoasterea lui Dumnezeu – fapte

„Ei declara ca il cunosc pe Dumnezeu, dar prin fapte Il neaga, fiind insuportabili, incapatanati si incapabili de vreo fapta buna.” Tit 1,16

Sunt unii care pretind ca il cunosc pe Dumnezeu si de aceea ei se poarta in mod oribil, pentru ca „cineva” nu face ce trebuie si drept urmare de aceea face si el si mai mult scandal, ca sa se auda, ca sa se vada, etc., etc. Oameni care il neaga pe Dumnezeu cu faptele. Ei se mira de unde ne dam noi seama ca ei nu il cunosc pe Dumnezeu. Asta este culmea, dar se intampla. Sun insuportabili cum spune scriptura, au un comportament imposibil, produc frustrare pana la limita. De fapt ei exteriorizeaza ceea ce simt si este in interiorul lor. Oamenii acestia au nevoie de eliberare, vindecare, iluminare. Ei cred ca fac voia lui Dumnezeu, ca sunt justitiarii Lui, eroii credintei, se vad pe ei insisi martiri si nu isi dau seama ca au fost prinsi in cursa Satanei.

Un om al lui Dumnezeu nu se uita asa de mult la un alt frate, el se uita la Dumnezeu, la Hristos si sa line insusi. El nu asteapta asa de mult sa faca un frate voia lui Dumnezeu, asta observa involuntar, el se uita la sine sa o faca, el nu se vede pe sine ca o „epava” care nu poate sa faca nimic din ce spune Dumnezeu, cum spun unii: „Eu nu sunt ca ap Pavel!” , prin asta vrand sa isi dea frau liber eu-lui sa faca ce vrea. „Eu nu sunt ca Ilie!” prin asta vrand sa isi dea frau liber pacatului. Este o falsa modestie! Este o meschina deslegare a firii pamantesti, naturii pacatoase in viata unui om. Pai oamenii acestia sunt tot pacatosi, ba unele pacate sunt mai mari decat ai facut tu. Acelasi Duh Sfant l-au avut si ei. Care este problema? Ma rog poate ca unii repeta fara sa stie niste zicale… nici nu ma intereseaza de unde.

„Sunt incapabili sa faca vreo fapta buna” nu au in ei puterea din Dumnezeu. Ei sunt robi ai pacatului, chiar daca unele pacate specific crestinismului: fatarnicie, barfa, mandrie spirituala, neiertare, razbunare, etc. Hristos cand vindeca pe cineva si il elibereaza, acesta se poate confrunta o vreme cu alti frati mincinos, ce-i drept sunt si dintr-acestia, dar el nu persista mult in situatia aceasta, ci curand evita sa mai piarda timpul asa, dedicandu-se lucrarii lui Dumnezeu potrivit darului Duhului Sfant si a chemarii personale.

Asa sa ne ajute Dumnezseu!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s