Motivatiile predicarii

“Unii, este adevarat, propovaduiesc pe Hristos din invidie si din duh de cearta; dar altii din bunavointa” Filipeni1,15

Este important ce vorbesti, dar este important si de ce o faci. Sunt unii asa cum spune apostolul Pavel care vorbesc despre Hristos din invidie, au vazut ca altii vorbesc si multi ii asculta, si voi si gloria celui dintai, atunci incep sa vorbeasca despre Hristos. Subiectul este bun, motivul nu este bun. De aceea unii nu au putere cand vorbesc de Dumnezeu. Ei poate nu cred cu adevarat in El, ei vor doar slava, ei nu sunt instruiti de Dumnezeu, formati de El astfel incat sa fie eficienti, impodobiti cu smerenie, cu blandete, cu intelepciune, vorbirea cu har, dreasa cu sare. Ei sunt cum spune proverbul “caine surd la vanatoare”. Aleg un subiect dar prea mare pentru ei. Altii au doar gand sa faca pe cineva sa cada, tot invidie este si asta si pornesc cu duh de cearta. Nu mai pot sa rabde ca cineva prospera. Dumnezeu spune ca cine sapa groapa altuia cade el in ea. Daca omul acela este rau intentionat, va fi dat jos chiar de cel care este invidios, sau de Dumnezeu. Dar daca omul acela nu este rau intentionat, chiar daca nu este perfect, pentru ca nu sunt astel de exemplare printe cei nascuti din femeie, Dumnezeu il va tine sus, pentru ca are inima buna, are buna vointa.

Si acum mergem la partea a doua, sunt altii care vestesc pe Hristos din bunavointa, adica cu ganduri bune, cu bune intentii. Acestia chiar daca nu sunt perfecti si nu sunt, acestia vor fi sustinuti de Dumnezseu si ajutati, pentru ca ei fac asta din dragoste pentru Hristos, ei nu fac politica religioasa. Cand Domnul Iisus a venit erau multe religii deja, nu avrut sa mai adauge alta, El a vrut ca oamnii sa creada il El si crezand in El sa aibe iertarea de pacate si implicit mantuirea sufletului. Asta ar trebui sa caute sa faca orice biseica care se numeste crestina, si atunci car fi mai putina cearta, competitie, si altele de genul asta. Atunci am avea suflelete recunoscatoare ca l-au gasit pe Hristos eliberatorul.

5 gânduri despre „Motivatiile predicarii

 1. Florin,

  Mersi pentru acest articol. Este important si necesar pentru fiecare predicator. Ar fi interesant daca poti continua cu un alt articol despre efectele pozitive si negative pentru ascultatorii!

  Cosmin

 2. Parerea mea este ca nu poti spune ca IL VESTESTI PE HRISTOS OAMENILOR din invidie sau bunavointa!!! EL ne-a chemat la o relatie; o relatie in care nu exista invidie …. si bunavointa sa transformat in TOTUL!!!

  Deci daca esti crestin!!!inseamna ca Tatal tau este Dragostea!!!Si fratele tau iti este Domn al Pacii si mantuitor!!! ASA VEI MERGE SI VEI SPUNE DESPRE EL <

  Vei vedea rezultatul!!!!
  http://www.siteverdict.com/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s