Ziua necazului

“Daca slabesti in ziua necazului, mica iti este puterea” Pv. 24, 10

Ziua necazului vine peste tine pe neasteptate si adesea este foarte greu. Insa a slabi in ziua necazului tine de caracterul omului mai mult decat de puterea lui fizica. Cele mai importante lucruri din lege sunt: “Dreptatea, mila, credinciosia” Daca suntem credinciosi lui Dumnezeu in lucrurile mici, vom fi si in cele mari, daca nu vom fi credinciosi in cele mici nu vom fi nici in cele mari. Tot asa daca vom fi credinciosi cand ne merge bine, vom fi credinciosi si cand ne merge rau si invers. Unii oameni se scuza, eu am ascultat de Dumnezeu pana acum, dar acum s-a intamplat cutare necaz si nu am mai putut. Se intampla sa cadem in neascultare din cand in cand, dar daca cineva nu asculta de Dumnezeu la greu, mica ii este puterea. Asta denota ca el de fapt nici la bine nu prea asculta. Credinciosia tine de caracter, adica felul cum gandesti, cum pui problema. Ce urmaresti tu, slava lui Dumenzeu, dreptatea Lui , sau confortul propriu, asta decide daca vei asculta pe Dumnezeu la bine si la rau, si nu conteaza ferocitatea dusmanului, asprimea incercarii, etc. Tu trebuie sa ramai credincios aceluiasi Dumnezeu care este la fel ieri, azi si in veci. Nu se shimba nimic la El, ar trebui nici la tine. Doamne ajuta!

3 gânduri despre „Ziua necazului

 1. florin,

  am ajuns la concluzia ca in suveranitatea Lui, Dumnezeu parca dinadins te mai lasa sa si cazi… ca sa vezi cit de mic si neputincios esti tu si cit de mare e HARUL LUI. cu ceva timp in urma, in urma unor experiente foarte frumoase cu Dumnezeu, ajunsesem sa ma cred oarecum o rasfatata a Lui. imi implinea orice dorinta, imi hranea orice nevoie a sufletului si numai nu-i simteam mina pe umar cind mergeam pe strada… ei bine, intr-un context ca asta, a ignaduit un test 🙂 la care am picat lamentabil! un test la care timp f indelungat am trecut cu brio, prin mila si ajutorul LUI. si totusi, acum l-am picat…

  ce-am invatat din asta pina acum? ca HARUL LUI NU ARE MARGINI! CA BUNATATEA LUI SE INNOIESTE IN FIECARE DIMINEATA! CA DL ISUS FACE VOIA TATALUI, ADICA EL NU PIERDE PE NIMENI DIN CEI CARE AU CREZUT IN JERTFA SA….SI multe multe altele…

  pt cei care totusi au cazut, crestini fiind: sa se increada necurmat in jertfa Domnului. credinta in asta e baza atit pt nasterea din nou cit si pt continuarea pe calea LUI. sa nu dati crezare nici unui alt gind. EL are putere sa ne ridice din orice groapa!!! am simtit pe pielea mea.

  Domnul e tare bun!

 2. dorca:
  imi place ce ai spus la un moment dat: „Isus face voia Tatalui, adica nu pierde pe nimeni din cei care au crezut in jertfa Sa” Foarte interesanta observatia ta din Ioan 6,39 in care spune Domnul Iisus ca voia lui Dumnezeu este ca Hristos sa nu piarda nimic din tot ce i-a dat Tatal. Oare va face Domnul bine voi Tatalui? Asta ne aduce noua siguranta, odihna, incredere, nu ma pot increde in mine, dar ma pot increde in El, de aceea probabil spune si scriptura, sa ne uitam tinta la El, adica nu la noi, ca suntem slabi, corupti, nu la frati, oameni, ca sunt la fel, ci la El.

  A fost un articol unde cineva ar fi avut nevoie de cuvintele din comentariul tau..
  aici:
  https://romoflorin.wordpress.com/2008/02/01/temerile-omului-rau/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s