Povestea melcului rebel

El este Gefri, peștișorul meu! Iar lângă el un melc, unul din colegii lui de acvariu. Melcii sunt mai mulți, dar unul era mai rebel. S-a săturat să stea în acvariu, el a spus că nu vrea să fie închis între niște pereți, că vrea libertate, că nu vrea să aștepte mereu după mine să îi dau mâncare, vrea să o ia singur, dintr-o sută de locuri. L-am prins de mai multe ori încercând să iasă, l-am împins încet înapoi, încercând să îl conving că este casa lui aici. Azi dimineață, ce să vedeți? Am găsit melcul mort, uscat undeva lângă acvariu. Ieșise în timpul nopții.

În Efeseni 4,16 apostolul Pavel spune: „Din El tot trupul bine închegat și strâns legat, prin ceia ce dă fiecare încheietură își primește creșterea, potrivit cu lucrarea fiecărei părți în măsura ei și se zidește în dragoste.”

Pavel spune că noi creștem prin ceea ce dă fiecare încheietură, nu mădular! Încheietura este o legătura a mai multe mădulare, adică un grup, o comunitate! Dacă noi părăsim comunitatea, putem primi hrană, dar nu mai este sănătoasă, nu mai este de la Dumnezeu. Mădularul, în mod organic, nu poate supraviețui în afara trupului. Fiecare mădular are trupul lui. Mâna mea nu se uită pe stradă și spune: aș vrea să fiu mâna aceluia!

Cred că dincolo de pandemia „coronavirus”, Biserica lui Hristos mai trăiește o pandemie, „înstrăinarea”. Satan este dezbinatorul. Oamenii nu pot să stea în casă, mădularelel își părăsesc trupurile, melcii sunt rebeli!

Cine are urechi de auzit să audă!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s