Meditația săptămânală – citirea bibliei

Frați și surori, nădăjduiesc că sunteți bine, vă propun să ne uităm peste textul din săptămâna aceasta:

30 aprilie 2 Cronici 26-29

MAI

1 mai 2 Cronici 30-32
2 mai 2 Cronici 33-36
3 mai Ezra 1-4
4 mai Ezra 5-7
5 mai Ezra 8-10
6 mai Neemia 1-3

În textele pe care le avem în față, mă voi opri la Ezra 7,10. “Căci Ezra își pusese inima să adâncească și să împlinească Legea Domnului, și să învețe pe oameni în mijlocul lui Israel legile și poruncile.”
Trebuie să recunosc că cel mai tentant este ultimul lucru, să înveți pe alții legea și poruncile lui Dumnezeu. Îți dă un aer de superioritate, de măreție. Mai ales acum în pandemie este plin internetul de astfel de pretendenți. Toți vor să îți fie învățător, toți vor să te învețe, să te călăuzească. Ceea ce pare bine la început, te sfătuiesc, te învață ceva, ce pot mai bine. Dacă te uiți că își pierzi echilibrul după ce i-ai ascultat, dacă te gândești că îți pierzi soțul, biserica, jobul etc. după ce te-au prins în mreaja lor, nu mai spui că vor binele. Domnul ne atrage atenția că unii sunt lupi în piei de oaie. După roade îi veți cunoaște! Care roade? În textul nostru, sunt primele două sarcini. Prima: să își pună inima să adâncească legea Domnului! Dacă vedeți un om care vrea să învețe pe alții ceva, dar de fel el nu este cu biblia, mai bine ascultă pe altcineva. Nu e suficient doar să citești, așa ca să fii și tu un cunoscător, ci să își pui inima să o adâncești. Acesta este primul semn al unui bun învățător! Iacov spune că aceștia nu sunt mulți (Iac. 3,1). Deci nu este adevărat ce ne prezintă internetul, o puzderie de învățători, care mai de care mai exotici. Al doilea semn: este cel care se referă la împlinirea legii în viața proprie. Dacă vezi oameni care au “idoli”, adică venerează un copil, un partener de viață, altcineva, și sunt conduși în general de acesta, nu știu dacă merge după scriptură, mai degrabă după ce am spus mai înainte. Dacă vezi pe unii că care vor putere cu orice preț, pentru că trăirea vine și ea pe parcurs. Vreau să vă spun că dacă așa începe, ea nu vine, ea se duce. Nu spun că nu greșim, vorbesc de strategie.

Dragii mei, să ne dorim să fim un Ezra, dar de asemenea să fim atenți și la adevărații “Ezra”, ca să mergem pe calea cea bună!
Cu binecuvântări!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s