Meditație săptămânală – citirea Bibliei

Voi începe să pun aici meditațiea săptămânală pe care o dau bisericii unde slujesc, împreună cu textul de citit în săptămâna respectivă. Sunteți bineveniți să vă alăturați oricare doriți, și ne puteți spune și nouă acest lucru.

Dragi frați și surori, săptămâna aceasta vom citi din textele acestea:

9 aprilie 2 Împărati 15-17
10 aprilie 2 Împărati 18-20
11 aprilie 2 Împărati 21,22
12 aprilie 2 Împărati 23-25
13 aprilie 1 Cronici 1-3
14 aprilie 1 Cronici 4-6
15 aprilie 1 Cronici 7-9

În 2 Împărați 18 se vorbește despre împăratul Ezechia. Lauda pe care a primit-o de la Dumnezeu este că a făcut ce este plăcut înaintea Domnului, întocmai cum făcuse tatăl său David. În ce a constat faptele acestea plăcute?
v.6. “A îndepărtat înălțimile, a sfărâmat idolii, a tăiat Astarteele și sfărâmat în bucăți șarpele de aramă, pe care-l făcuse Moise.” Într-un cuvânt a rupt-o cu păgânătatea și cu poftele lumești. Dacă găsești motive teologice ca să nu faci asta, folosești teologia în sens invers. Trebuie și noi cei de astăzi să încetăm cu orice formă de păcat. Mai ales preoția împărătească – creștinii!
Al doilea lucru pe care l-a făcut Ezechia, și a fost plăcut înaintea lui Dumnezeu prin asta, v.5. “Și-a pus încrederea în Domnul.” Dacă ne-am pune toată încrederea în Domnul, n-am mai fi ispitiți de popularitate, de poziție, de imagine. Să ne încredem în Domnul pentru împlinirea tuturor nevoilor noastre interne, și atunci El le va împlini pe acestea mai repede.
Dumnezeu să vă binecuvânteze!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s