Spune adevărul în dragoste!

Dumnezeu este foarte drept, El nu tolerează păcatul în nici un fel, făcut, vorbit sau chiar gândit. Însă atunci când Dumnezeu vorbește despre Israel către națiuni spune: „Nu vede nici o răutate în Israel!” Numeri 24,21. Isus când vorbește de păcatele oamenilor între ei, spune să mustri pe fratele tău între tine și el singur Matei 18,15.
De aici deducem un lucru, Dumnezeu nu tolerează păcatul sub nici o formă, dar nu îi place să defăimeze omul, chiar dacă acesta a păcătuit. Vrea să îl îndrepte în mod confidențial, în mod individual, în liniște și taină.
Credincioșii care se folosesc de greșelile altora pentru ai defăima. Ei de fapt nu iubesc sfințenia lui Dumnezeu cum pretind, ei iubesc păcatul de a defăima pe alții. Nu se poate ca cineva să sfințească pe altcineva folosindu-se de păcat. El nu îl sfințește, ci îl inveninează cu un păcat, îl ispitește să facă și el păcatul acela. Este o distorsiune a neprihănirii foarte rafinată.
Trebuie să dorim să sfințim pe alții cu dragoste, fără a îl defăima, fără a îl apăsa mai tare, ci ridicându-l, fără să diluăm adevărul, dar protejându-i individualitatea!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s