Lugoj – întâlnirea anuală de rugăciune

La Palatul Parlamentului (Casa Poporului) în București sunt întâlniri de rugăciune în fiecare marți, iar frați păstori de la noi merg acolo și nimeni nu spune nimic pentru că fratele Petru Dugulescu a inițiat întâlnirea și fratele Cristian Dugulescu o continuă (fiul). Acolo nu încep preoții să vorbească de ecumenism, ci spun motive de rugăciune și nevoile țării, ale societății etc. La Lugoj a fost o degenerare, nu o faptă ilicită pe care noi am surprins-o.

Sunt de acord cu puritatea învățăturilor lui Andrei, pe care îl cunosc de mult timp de pe internet, dar nu știu dacă este folosită corect. Noi trebuie să folosim adevărul ca să trezim, să câștigăm suflete, să ridicăm în sfințenie, nu în orgoliu (fie el și religios sau intelectual). De ce în pușcării ortodoxul, catolicul și neo-protestantul se înțeleg și în libertate nu? De ce în țările arabe când sunt martirizați ortodocșii copți, catolici, venerăm acest lucru și îi punem în tabăra noastră creștină? Când luptăm pentru cauze comune (referendum căsătorie, homosexuali, islam) sunt buni, apoi găsim ce ne desparte?

Și mie îmi displac practicile lor care nu sunt pe linia scripturii, dar nici de pocăiții care nu au caracterul pe linia scripturii nu îmi plac, și roadele lor, îmi spune Domnul, vorbesc de ei în mod categoric (Matei 7,15-20). Și ce fac cu toate acestea? Păi, nu mă ridic împotriva lor, că nu folosește, nu sunt chemat la asta, și îmi este interzis să fac asta! Mă supun dreptului Judecător! Mă rog pentru ei, postesc, cercetez și fac tot ce pot ca să ajut cu ceva. Dacă Domnul îmi deschide o ușă și am un cuvânt de spus ca să ajut, îl spun, dacă nu, găsesc că este mai util să tac, decât să fac rău.

Nu sunt pentru ecumenism, acolo s-a mărturisit în mod incorect ecumenismul, era un alt gen de întâlnire și cu un altfel de istoric. Poate că cei prezenți nu au știut să îl fructifice așa cum îl făceau predecesorii. Petru Dugulescu era perceput altfel când făcea asemenea întâlniri, pentru că încerca să facă ceva util pentru țară, parlament și oameni. Avea mai mult har și mai multă pricepere să scoată evanghelia la lumină. Dacă acum nu se mai poate face acest lucru cu aceeași putere, nu trebuie să dăm cu pietre, și nici să declanșăm revoluții, pentru că nu din înțelepciune facem asta! Cred că trebuie să ne rugăm și să postim, să cercetăm și să ne sfințim, pentru ca să avem mai multă putere!

Dumnezeu să vă binecuvânteze!

2 gânduri despre „Lugoj – întâlnirea anuală de rugăciune

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s