Sare și lumină

(Matei 5:13) Voi sunteţi sarea pământului. Dar, dacă sarea îşi pierde gustul, prin ce îşi va căpăta iarăşi puterea de a săra? Atunci nu mai este bună la nimic, decât să fie lepădată afară şi călcată în picioare de oameni.

Observați cu spune, nu „Fiți sarea pământului!”, ci „Voi sunteți sarea pământului!”

Cu alte cuvinte, dacă noi nu facem ceva, oamenii din jur nu vor fi ajutați. Nu există alții pe care Dumnezeu i-a lăsat să facă lucrearea Lui, să vestească Împărăția Lui!

Unii spun că nu vor fi primiți bine de oameni. Așa este! Domnul spune: „Ferice de voi când oamenii vă vor prigoni… căci mare e răsplata voastră!” Însă alternativa este să fii călcat în picioare. Ce preferi, să fii prigonit, ca orice erou în lumea asta, ca orice pionier al unei împărății; sau să fii călcat în picioare ca praful, pentru că nu mai ești bun la nimic?

Nu încerca să fii lumina lumii, tu ești lumina lumii! Prin legământ și botez, oamenii sunt cu ochii pe tine! Deja luminezi! Deja transmiți ceva! Ești filamt de la început. Cu alte cuvinte, vezi că ești lumina lumii, vezi că oamenii se uită la tine și învață de la tine constant ceva, datorită asocierii cu Hristos! Ce îi înveți? Văd ei faptele tale bune și laudă pe Dumnezeu?

Nu încercați să fiți sare și lumină, voi deja sunteți! Purtați-vă ca atare!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s