Beneficiile cititului

sursă foto

Specialiștii spun că este bine să citești în medie 40 de pagini pe zi. S-a dovedit că cei ce citesc mai mult decât știrile și mediile de socializare, pot comunica mai bine, se pot exprima mai bine, și pot elabora proiecte și acțiuni deosebite pentru cei din jur.

Cititul ajută la dezvoltarea limbajului și comunicării. El te ajută să te exprimi, să te poți elibera de interiorul tău și să te împlinești pe tine, oferindu-ți capacitatea de a te manifesta.

Când citești, în creier se activează și dezvoltă părți care sunt statice și se atrofiază la alții. Sănătatea minții, aduce și o sănătate mai bună a sufletului, însă nu în mod automat. Cititul relaxează, în câteva minute el te poate purta prin lumi noi, nebănuite și fascinante, dându-ți cunoștințe care îți vor folosi în viitor, inclusiv literatura fantastică ajută.

Cineva spunea: „Tot ce am făcut bun în viață, a venit prin intermediul a ceva ce am citit”.

Dale Carnegie spunea: „Orice problemă se rezolvă printr-o carte bună!”

Pavel spunea: „Cercetați toate lucrurile și păstrați ce este bun!” 1Tesaloniceni 5,21.

Când noi citim, tot interiorul nostru crează, el întruchipează tot ce citești: natură, imagini, voci, șcene etc. Mintea poate să creeze orice citești și ceea ce crează ea în interior te afectează mai mult decât te poate afecta ceea ce vezi într-un film, pentru că este creat de tine. Ceea ce faci tu te afectează cel mai mult. Nu spun că nu sunt bune și celelalte, însă ele nu sunt bune atunci când, prin ele însele, te inferiorizează, sau te amorțește.

Așadar, vă îndemn să citiți bine, mai ales cei ce aveți „dreptarul învătăturilor sănătoase”!

3 gânduri despre „Beneficiile cititului

 1. …Buna Florin si tuturor cititorilor blogului!
  „cercetati toate lucrurile si pastrati ceace este bun”
  …este un indemn pe care in da Apostolul in privinta Legii, bunului simt si dragostei pentru lucrurile create de Dumnezeu.
  In acelasi context toate lucrurile create pastrati asa cum au fost menite, nealterate, neintinate, curate in ravna noastra pentru a pastra pe Dumnezeu, El Singurul Creator si Bun .
  Nu as crede ca se referea la literatura fantastica, cu toata stima !

 2. …adica pastrati_spunea el, pe Dumnezeu si lucrurile create de Dumnezeu prin Harul Sau Isus Hristos….dupa cum spune in alta Epistola despre Dragostea sa: 1 Timotei 4:4 „Căci orice făptură a lui Dumnezeu este bună şi nimic nu este de lepădat, dacă se ia cu mulţumiri;”
  Pe de alta parte feriti-va stiind ca: 1 Timotei 4;1 Duhul spune lămurit că, în vremurile din urmă, unii se vor lepăda de credinţă, ca să se alipească de duhuri înşelătoare şi de învăţăturile dracilor, 2 abătuţi de făţărnicia unor oameni care vorbesc minciuni, însemnaţi cu fierul roşu în însuşi cugetul lor. (adica omeneste vorbind: tare incapatanati, si gatul intepenit sa n-asculte Cuvintele Mele_zicea Domnul)
  3 Ei opresc căsătoria şi întrebuinţarea bucatelor pe care Dumnezeu le-a făcut ca să fie luate cu mulţumiri de către cei ce cred şi cunosc adevărul.

 3. …Si cu asta inchei: „” pentru că este sfinţit !FAPTURA) prin Cuvântul lui Dumnezeu şi prin rugăciune.
  6 Dacă vei pune în mintea fraţilor aceste lucruri, vei fi un bun slujitor al lui Hristos Isus, fiindcă te hrăneşti cu cuvintele credinţei şi ale bunei învăţături pe care ai urmat-o până acum.
  7 Fereşte-te de basmele lumeşti şi băbeşti. Caută să fii evlavios.
  8 Căci deprinderea trupească este de puţin folos, pe când evlavia este folositoare în orice privinţă, întrucât ea are făgăduinţa vieţii de acum şi a celei viitoare.
  9 Iată un cuvânt adevărat şi cu totul vrednic de primit!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s