Constructorul de poduri

sursă foto

Atunci cănd un pod este construit, el trebuie încercat mai pesus de ceea ce v-a suporta în mod curent, pentru că se adaugă și uzura timpului. Așa că cel care îl construiește, calculează masa tirurilor care încap pe ambele benzi, în ambele sensuri, cu cea mai grea încărcătură posibilă, fier să presupunem. Face masa totală, și mai adaugă un surplus la această greutate. Acum, după ce a construit podul, el pune o presiune pe podul nou zidit, care să fie egală cu masa socotită. Aparatura care exercită presiunea este un utilaj, o schelă. Dacă podul rezistă la această greutate, atunci el poate finisat și dat în folosință.

Pe plan spiritual Dumnezeu face la fel cu slujitorii Săi. Adesea nu îl înțelegem pe Dumnezeu de ce îngăduie în viața noastră niște presiuni așa de mari, că nu înțelegem ce se întâmplă. Unele presiuni sunt din senin, nedrepte. Dacă este așa, posibil că este utilajul lui Dumnezeu ca să încerce rezistența ta la presiune pentru o lucrare viitoare pe care o are pentru tine. Încercarea dinaintea lucrării trebuie să fie la fel de mare cu presiunea pe care o vei experimenta în mandatul chemării tale, ba și puțin peste. De aceea, să acceptăm presiunile venite să ne încerce înainte de mandatul chemării Lui!

David, înainte de a fi împărat a fost supus la presiuni uriașe, prigonit, încercat să fie ucis cu săgeata, trădat, și asta pentru mai mulți ani. El atunci era podul care trebuie supus la presiune, și, pentru că nu a dat semn de fisură, nu a cedat, Dumnezeu a spus: „Da, poate să fie dat în funcțiune! Poate fi împărat!”

Așa face El cu noi și astăzi!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s