Să îi cunoaștem pe români

Oameni buni, știu că noi avem obiceiul să vorbim de rău națiunea, să ne plângem, ce bine ar fi dacă am plânge pentru țară mai mult decât ne-am plânge de țară.

Am fost la o conferință zilele acestea și am văzut niște statistici care mi-a întărit încă odată o convingere mai veche.

Imediat după revoluția din 1989 românia a explodat în plantarea de bisericilor pentru Hristos. Noi avem o puternică latură spirituală care s-a văzut atât în timpul comunismului, cât și după. Vă rog să observați câte biserici s-au plantat imediat după revoluție în 1990!

După acești ani a venit anul 2007 când bisericile plantate pe an au început să se împuțineze. Adică doar 30-50 de biserici creștine noi se plantau pe an.

Unii ar putea să spună că ne-a infectat Uniunea Europeană, pentru că în 2007 am fost acceptați în UE. Vreau să știți că s-a întâmplat ceva de când românii au început să iasă în Europa. Prima dată au mers masiv la căpsuni în Spania, apoi au mers la construcții în Italia, acum în ultima perioadă cei mai mulți merg în Anglia. Următorul grafic arată numărul de biserici creștine evanghelice plantate de români în Europa. Vă rog să urmăriți în special axa Spania – Italia – Anglia, să vedeți numărul de biserici inființate! (bap. = baptiste/ ev. = evanghelice).

Bisericile române din aceste țări sun mai pline decât ale băștinașilor. Chiar numărul de credincioși evanghelici maghiari sunt mai mulți în România decât în Ungaria.

Dragi români, peste un timp veți fii mândri de calitatea poporului nostru, măcar că acum, pentru un timp tânjim după valorile europenilor.

Felicitări români! În ochii lui Dumnezeu avem o notă deosebită! Dacă am identifica punctul nostru tare și ne-am concentra pe el, am fi mai fericiți ca națiune. Suferințele și nedreptățile îndurate de sute și mii de ani au născut o perlă frumoasă în români – spiritualitatea! Suntem țară între imperii și continente, după toate răboaiele, la noi se trăgea linie și soartă, apoi plăteam și hrăneam învingătorii… de la Imperiul Roman, până la ruși. Dar Dumnezeu ne-a îmbogățit țara cu aur până azi! La sfârșit ne-a dat aurul duhovnicesc – credința! Dacă am vedea-o, am vinde tot ce avem și am lua această perlă!

Să nu mai plecăm din țară! Să stăm aici și să o facem mai bună în continuare!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s