Cum călăuzește Dumnezeu

Sunt mai multe căi de a umbla prin întuneric: una este să primești o lumină și singur să îți luminezi calea, alta este să ții de mână pe cineva care cunoaște drumul și să ai încredere în el, măcar că nu vezi nimic, totuși îl ții de mână și ai încredere în călăuzirea lui.

Știu că de multe ori ne purtăm ca și cum am fi în primul caz, pentru că zicem noi: Dumnezeu ne dă Biblia ca și lumină. Ps. 119,105.

Dar având în vedere că este scris de asemenea că Duhul Sfânt ne va călăuzi în tot adevărul (Ioan 16,3), eu cred că metoda prin care Dumnezeu ne călăuzește prin întuneric este să Îl ținem pe El de mână, să fim în prezența Lui constant, și să avem încredere. Când am pierdut legătura cu Dumnezeu, biblia era opacă pentru mine…

Cred că ceea ce vedem noi prin lumina cuvântului, este cum să Îl ținem pe El de mână și să punem instinctiv mâna în fața ochilor, pentru că nu vedem nimic și am vrea să fim protejați.

Psalmii 32:8 „Eu, zice Domnul, te voi învăţa şi-ţi voi arăta calea pe care trebuie s-o urmezi,te voi sfătui şi voi avea privirea îndreptată asupra ta.”

Psalmii 37:24 „…dacă se întâmplă să cadă, nu este doborât de tot, căci Domnul îl apucă de mână.”

Ținle-L pe Dumnezeu de mână și ai încredere în călăuzirea Lui!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s