Mesajul crucii – vinerea mare

imagesR8V5OOYH
clik pentru sursă

 

Care este însemnătatea adevărată a acestui eveniment măreț, și ce semnifică el pentru mine în modul cel mai autentic?

Mesajul crucii eu l-am împărțit în trei idei principale:

  1. Mesajul crucii ne spune că orice om, oricât de rău ar fi fost, oricât de târziu s-ar întoarce la Dumnezeu, dacă o face din inimă, Dumnezeu îi spune: ”Adevărat îți spun că astăzi vei fi cu mine în rai!” Dovada biblică în acest caz este tâlharul care a crezut în Hristos în ultima clipă din viață.
  2. Crucea poartă cu ea de asemenea și realitatea că poți fi foarte aproape de Hristos, dar dacă nu îl primești în inimă, dacă nu crezi tu personal în El și nu te predai Lui, nu vei fi mântuit. Dovada biblică în acest caz este tâlharul batjocoritor. El a fost lângă Domnul Isus, a putut să vorbească cu El, să îl întrebe. Dar pentru că nu a crezut în El, de lângă Domnul Isus a mers direct în pierzare. Să veghem totodată!
  3. În ultimul rând crucea are acest mesaj cu ea, și anume că pentru Dumnezeu ceea ce contează cu adevărat este veșnicia. Dacă ai câștiga toată lumea dar ți-ai pierde sufletul nu ți-ar folosi la nimic. Nu te mai plânge de viața aceasta! E trecătoare! Nu te mai munci atât pentru ea! Dumnezeu este mult mai interesat în veșnicia ta, decât în viața aceasta. De aceea a fost gata să sacrifice pe Singurul Lui Fiu în viața aceasta, pentru ca să putem fi cu El în cea viitoare. Are însă valoarea ei viața aceasta pentru că aici și acum îți poți decide veșnicia ta prin lucrarea Domnului Isus Hristos pe cruce.

    Sărbători binecuvântate vă doresc!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s