Ce ar trebui să sărbătorească creștinul de crăciun?

painting
Clik pentru sursă

În ultimii ani a fost dezbătută ideea că sărbătoarea crăciunului a devenit o sărbătoare care a deviat mult de la mesajul inițial.

Ce ar trebui să sărbătorim noi creștinii de această sărbătoare?

Cred că trebuie să trecem peste această agitație de sărbătoare, să nu ne poticnim în ea, să nu luăm parte așa implicați. Este normală și până la un anumit punct acceptabilă.

Motivul sărbătorii crăciunului este întruparea Domnului Isus. Acest lucru este așa de important încât istoria a fost împărțită în două de întruparea Domnului Isus pe pământ. Deci putem spune liniștiți că această sărbătoare este cea mai importantă ca și eveniment spiritual – Dumnezeu a ales să se coboare jos pe pământ luând trup de om ca noi. De aici nu diminiuăm cu nimic sărbătoarea răstignirii, morții și învierii, sărbătoarea Paștelui, acesta a fost scopul final al întrupării.

Ce ar trebui să comemorăm de această sărbătoare?

Isaia 40,1-11

Domnul a venit să ne mângâie v.1 – Oamenii sunt îndurerați pe pământ, iar Domnul a venit înadins ca să mângâie pe poporul Său. A venit să lege rănile, nu să judece, nu să condamne. Avea Domnul multe să ne spună, dar nu le puteam purta, nu sosise încă judecata, dar dacă nu îl vom primi pe El acum, într-o zi ni le va spune și ne va judeca! Acum însă, este timpul să ne mângâie, să ne mai dea o șansă să ne ridicăm după căderea adamică. Întruparea Lui are scopul mângâierii, alinării, salvării. Acesta este un motiv de bucurie. Asta ar trebui să ne aducem aminte la această sărbătoare!

Domnul a venit ca să aducă vești bune v.2 – Oamenii aproape că nu mai cred în vești bune. Dacă cineva îți aduce o veste bună, te întrebi dacă nu vrea să te păcălească într-un fel. Domnul face o excepție de la regula aceasta, El chiar a venit să ne aducă vești bune. Cât se poate de bune: putem fi mântuiți! Putem fi salvați din întuneric, din păcat, de patimile firii, de iad, de judecata viitoare! Aceste vești sunt tot la fel de adevărate pe cât este de adevărat că Hristos s-a întrupat. Oricine le crede va trăi un alt fel de viață, chiar dacă va fii tot pe pământ. Aceasta este adevărata bucurie de Crăciun!

El își va paște turma ca un Păstor v.11 – Tot ce este pe pământ acum va trece ca iarba v.6. Lucrurile acestea încep să se întrevadă tot mai clar. Ceea ce urmează este cu adevărat important, Domnul va începe să își pască turma ca un Păstor! El își va intra în drepturi! Acum încă mai dă timp pentru cei ce nu cred, ca să creadă, pentru ca atunci când va veni să nu fie prea târziu. Acum noi creștinii, avem prezența Lui prin Duhul Sfânt, dar numai noi știm cât suferim, cât ne trudim și ne luptăm. În curând va veni să domnească în mod plenar peste toată creația Sa. Acum este preambulul, timpul de început. Atunci orice lacrimă va fi ștearsă, atunci vom fi ca El, atunci va începe adevărata viață!

Amintiți-vă de aceste lucruri în aceste sărbători de crăciun!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s