Copilul păcii

Coperta.indd
Clic pentru sursă

„Veniţi după Mine, şi vă voi face pescari de oameni.”  (Matei 4:19)

Când citești un cuvânt în Scriptură, te poți încrede în el așa cum este, pentru că e sigur, doar să acționezi în direcția lui. Cuvântul este cu totul încercat, și el se va împlini până la ultima iotă pentru cei ce se încred în el. Citește-l și vezi câte posibilități îți oferă prin credința în Hristos. Este o comoară pentru viață!

Don Richardson, este un credincios care a învățat limba tribului Sawi din Noua Guinee, Indonezia. Acolo era un trib de canibali vânători. El la început s-a încrezut în versetul din Matei 4,19 și a pornit încrezător la lucru. A petrecut mulți ani învățând limba și intrând în cultura acestor africani. Aceștia însă se dovedeau a fi cei mai răi oameni de pe pământ. Când le-a vestit evanghelia a întâmpinat o situație despre care nu mai auzise și nu mai citise nicăieri. Oamenii din tribul Sawi se bucurau de rău și nu de bine. Când vorbeau despre Isus, ascultau tăcuți și atenți, când a ajuns la Iuda, cum l-a trădat pe Domnul Isus, aceștia au sărit în sus de bucurie și au început să bată din palme, să uiduie. Misionarii erau blocați!? Oamenii aceștia țineau efectiv cu răul! A crezut că în sfârșit există un trib unde acest verset din Matei 4,19, pur și simplu nu se poate aplica.

După mai multe zile se pregăteau să plece, crezând că nu e posibil să îi câștige pe aceștia pentru Hristos, oricum își făcuse partea. În zilele acelea de plecare au aflat de un obicei al acelui trib de împăcare cu alte triburi, și anume practica ”copilului păcii”. Prin acest obicei, șeful de trib își dădea unul din fii lui tribului adversar, acesta îl creștea și prin acel copil își aducea aminte că au pace cu tribul dătător. Misionarilor li s-a aprins un beculeț atunci. Au spus: ”Asta este ușa noastră, pe aici intrăm!”. Pornind de la acest obicei al copilului păcii, au vorbit despre ”Copilul păcii” al lui Dumnezeu. Atuncii în sfârșit au înțeles ce intenționa Dumnezeu și cum ei erau în război cu Dumnezeu până atunci. La început s-au întors zeci, apoi sute, în final mii din acel trib au ajuns să creadă în Hristos – Copilul păcii.

Cuvântul se împlinește, tu dă-i credit și timp, vei vedea acest lucru!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s