Cum să îți susții credința creștină în universități?

Clik pentru sursă
Clik pentru sursă

În curând va începe anul universitar și vin în întâmpinarea unor întrebări prin acest material.

  • Înțelege că nu poti fi creștin solitar! – Nu spune că eu și Dumnezeu suntem de ajuns. Acest lucru este înșelător, este ca și cum ai spune pe vreme de război: ”Pot rezista ca și soldat și în afara unității”.
  • Înțelege imaginea de ansamblu a revelației divine! – Nu este suficient doar să știm biblia, pentru a o putea practica este nevoie să o înțelegem.
  • Înțelege motivul existenței legilor lui Dumnezeu! – Legile nu trebuiesc înțelese doar în sensul: ”Nu am voie să…”, ci și ”De ce să…?”. Vei vedea că funcționează exact ca un sistem imunitar pentru suflet.

  • În spatele fiecărei ispite se află o ideologie falsă! – O ideologie falsă este: ”sexul trebuie testat ca să ai experiență”. Multe lucruri pe care le învățăm bine în viață, nu le putem testa și nici nu ne dorim acest lucru: consumul de droguri, tăieturile în cuțit, arsul cu focul, sinuciderea etc.
  • Învață să recunoști dorințele și metodele inimii tale! – Trebuie să ne descoperim și recunoaște pornirile ascunse ale inimii, chiar dacă nu sunt bune. E mai bine așa, decât să fii înșelat de propria inimă în mod repetat.
  • Intențiile bune nu sunt suficiente pentru a ne proteja de păcat! – Doi tineri stau singuri împreună mult timp, dar vor să nu cadă în greșeală. Nu se poate, chiar dacă ești sincer în intenția ta bună. Tu hotărăști acest lucru atunci când decizi dacă veți sta singuri împreună sau nu. Fiți realiști!
  • Să nu avem o înțelegere sentimentală a virtuților creștine! – Unii spun: ”Știu că biblia îmi spune să mă feresc de asta, dar m-am rugat și am simțit că este ok”. Virtutea creștină implică disciplinarea emoțiilor și mărturisește instabilitatea lor: „Cel neprihănit va trăi prin credinţă.”  (Romani 1:17)
  • Credința și știința nu sunt concepte opuse! – ”Şi credinţa este o încredere neclintită în lucrurile nădăjduite, o puternică încredinţare despre lucrurile care nu se văd.”  (Evrei 11:1) Unii interpretează acest verset în sensul acesta: ”Credința este oarbă”. Este o interpretare greșită. ”Nu se văd, încă!” Nu în sensul ca nu există, sau nu pot fi înțelese. Agricultorul seamănă în nădejdea unor roade care nu se văd, dar crede și știe că le poate avea.
  • Înțelege că Domnul Isus nu interzice judecata morală! – ”Nu judecaţi, ca să nu fiţi judecaţi.”  (Matei 7:1) Domnul nu vrea să spună că poți face ce vrei și ai dreptul să nu fii judecat. El Însuși a judecat pe cărturari și farisei. El spune că trebuie să fii un consilier optim, să judeci pe fiecare în mod separat, diferit.
  • Nu intra în defensivă! – Unii studenți se văd depășiți numeric și puși la zid, apoi intră în defensivă. Trebuie să avem un alt grup de referință, nu ce spun colegii despre mine, ci ce spune Dumnezeu, oamenii lui Dumnezeu despre mine. Asta contează!
  • Și adversarii lor au un fel de credință! – Oamenii de știință în general cred în natură. Ai nevoie de un punct de sprijin. Nu doar tu ai o credință.
  • Învață să identifici o ”cacealma”! – Profesorii și colegii spun adesea lucruri ”stupide”, iar creștinii îi lasă să scape cu fața curată.
  • un material preluat și adaptat dupa: ”Este biserica ta pregătită?” de Ravi Zacharias & Norman Geisler, tipărit la Carmel Print & Design – Arad România, p.103

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s