Implicațiile răscumpărării

clik pentru sursă
clik pentru sursă

Mâine creștinătatea după calendar ortodox comemorează răstignirea Domnului Isus. Prin moartea Sa pe cruce Domnul Isus ne-a răscumpărat din păcatele noastre.

A răscumpăra înseamnă a plăti un preț pentru a primi ceva ce poate a fost cândva al tău.

Prin răscumpărarea lui Hristos, acest lucru se relevă, că noi am aparținut cândva lui Dumnezeu, iar acum suntem răscumpărați. Așa cum un tată și-ar răscumpăra fiul răpit de o bandă mafiotă.

Asta ne duce cu gândul în Eden, unde omul a fost răpit prin viclenie din prezența lui Dumnezeu, nu că am fost furați, căci prin păcatul nostru am pierdut Eden-ul, dar prin siretlicul Satanei am făcut ce am făcut. Astfel Dumnezeu găsește cu cale să trimeată pe Hristos să moară pentru noi.

Acum trebuie să specificăm de ce a fost nevoie să moară Hristos. Nu cum era în comparația aceea cu banda mafiotă, ca și cum Satan ar fi cerut acest preț, ci moartea lui Hristos a fost necesară datorită cuvântului rostit de Dumnezeu în Eden ”În ziua în care vei mânca din el (fructul interzis) vei muri negreșit” Cu alte cuvinte plata păcatului era moartea. Acum pentru păcatul lui Adam trebuia să moară cineva: ori el și rămânea pe veci despărțit de Dumnezeu, ori Hristos și reintrăm în comuniune cu Dumnezeu. Aceasta este lucrarea lui Hristos pe cruce: să plătească plata păcatelor noastre, iar noi să putem fi împăcați cu Dumnezeu, întrucât justiția divină a fost satisfăcută.

Primirea acestei justificări se face în deplină libertatea și cunoștință, în mod solemn și sincer pe baza sfintelor scripturi. În baza acestei justificări omul primește iertarea și pacea lui Dumnezeu.

Doamne ajută!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s