Presiunea și Diamantele

DiamondCoal-Quote
Adesea în viață suntem trecuți prin perioade grele de presiune și tensiune de cele mai mari intensități, sunt boli speicifice care ies din aceste tensiuni, cum sunt: tensiunile arteriale, migrenele, problemele cardiace și ale ficatului s.a.

Totuși realitatea arată două mari categorii de oameni. Aceeași presiune pe unii îi ridică, pe alții îi coboară. Marea întrebare este: de ce? Cred că diferența este dată de corectitudinea ta, este vorba de adevărul și dreptatea lui Dumnezeu. Dacă cineva suferă pe nedrept, el va fi ridicat și înlălțat de acea suferință. Dacă cineva este vinovat, indiferent că maschează sau se înșeală, el va fi coborât (de aceea trebuie să vestim Evanghelia Adevărului, pentru că unii fără voie sunt înșelați) Este vorba de voia lui Dumnezeu și de toate legile vieții care lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeul (adevărul).

Aici o foarte bună dovadă sunt diamantele. Numele diamant vine de la grecescul ”adamas” = indestructibil. Acest nume a fost dat datorită durității lui. Cum se formează el? Dacă diamantul ar putea vorbi ar spune că presiunea este uterul mamei lui. El este format din cărbuni care sub foarte mari presiuni în adâncul pământului (120-200 km) este transformat din cărbune în diamant. Acesta este adus la suprafață de vulcani sau de mișcările naturale în scoarța terestră.

Noi suntem transformați în adevărate ”diamante spirituale”, dacă ne ținem strâns de Dumnezeu și Cuvântul Său, apoi presiunea din jur cu cât mai mult crește, cu atât va cristaliza acel adevăr în sufletele noastre, încât de oriunde ai privi s-ar vede Dumnezeu. Putem vedea asta la oamenii care au suferit mult pentru Dumnezeu în închisori, în lucrarea lui Dumnezeu.

Așa că există un mare beneficiu în presiunile vieții. Dacă însă viața noastră nu este centrată în cuvânt, efectul nu este același, pentru că doar casa pe stâncă va rezista, (stânca este Hristos ) spune Cuvântul.

De aceea, pe oricine aude aceste cuvinte ale Mele, şi le face îl voi asemăna cu un om cu judecată care şi-a zidit casa pe stâncă.  (Matei 7:24)

sursă foto

2 gânduri despre „Presiunea și Diamantele

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s