”Astăzi” și ”Acum”.

”Câtă vreme se zice: „Astăzi, dacă auziţi glasul Lui, nu vă împietriţi inimile, ca în ziua răzvrătirii.”  (Evrei 3:15)

”Iată că acum este vremea potrivită; iată că acum este ziua mântuirii.”  (2 Corinteni 6:2)

”Astăzi” și ”acum” au un rol important în salvarea divină. În primul rând este vorba de atitudinea omului. Dacă un om spune lui Dumnezeu: ”nu astăzi, nu acum”. Chiar dacă mai apoi primește, atitudinea lui nu e bună, este una mândră și îndoielnică la adresa lui Dumnezeu. Îi pune la îndoială caracterul. Aici nu intră în discuție uimirea lui Toma la inviere. Acolo nu era neascultare în esență. Când auzi chemarea lui Dumnezeu, cel mai înțelept răspuns este acesta: ”Iată-mă trimite-mă! vezi Isaia, sau ”Ce să fac Doamne?!” vezi aposolul Pavel.

”Acum” de asemenea este timpul cel mai important în viață, de exemplu cel mai bun mod de a îndrepta trecutul și viitorul este ”acum”. Mâine este amăgirea perfectă a Satanei. Acum trebuie să fac ceea ce trebuie și cum trebuie pentru ca să fiu bine mâine, sau să îndrept ce a fost ieri. Îmi fac planuri și cercetări, dar în timp ce ”acum” deja am început să trăiescă o viață nouă.

Amânarea este cea mai rafinată neascultare. Evreii când trebuiau să atace pe canaaniți, nu au vrut, au avut inima indoită, se temeau. Apoi au vrut, dar Domnul nu a mai fost cu ei. Au vrut să asculte, dar a fost prea târziu. (Numeri 14,42-45) Ascultarea are un timp al ei și acesta aste ”Astăzi” și ”Acum”

Multe binecuvântări!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s