Autoritatea de a predica

John The Baptist PaintingIoan Botezătorul este unul din cei mai mari predicatori ai sfintelor scripturi. El predica undeva în pustia Iudeei și oamenii veneau cu grămada la el. Faima lui era așa de mare că toți veneau să fie botezați: oamenii de rând, cărturarii, fariseii, soldați, vameși etc. Predica cu tărie pocăinta și roadele vrednice de pocăintă, adică acele acțiuni care validează adevărata pocăintă, pocăința veritabilă.

Într-o zi Domnul Isus se îndreaptă spre el și voia să fie botezat, aici este testul lui Ioan botezătorul, aici se vede vrednicia lui, în fața Domnului Isus. Când Domnul se apropia de el, Ioan era cercetat cu putere și se înfiora de prezența Domnului, încât el care spunea tuturor să se pocăiască și la fiecare avea ceva de îndreptat, de data aceastsa spune: ”Eu am trebuință să fiu botezat de Tine, și tu vii la Mine?” Acolo Ioan botezătorul își arată limitele în fața Domnului Isus, el arată că este și el om, deși cel mai mare dintre oameni (pe drept), ieșise din comunitatea oamenilor pentru lucrarea lui Dumnezeu și sfințenie, dar chiar și așa, mărturisește și spune: ”Eu am trebuință să fiu botezat de Tine”. Adică el are păcate de care să se pocăiască, de aceea a spus ce a spus. 

În aceste condiții el are autoritatea și dreptul de a predica, pentru că el își vede măsura, are o relație corectă cu Domnul, și înțelege că autoritatea în slujire nu este incompatibilă cu umilință în fața Domnului.  

sursă foto

2 gânduri despre „Autoritatea de a predica

  1. Doar egoul nostru cunoaște umilința… smerenia, în schimb, este imensă pentru că nu cuvintele tale le împărtășești Copiilor lui Dumnezeu, ci Cuvintele puse de Duhul Sfânt în mintea ta curățită de lumesc.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s