Efectul închinării

inchinator-260x197Închinarea este un lucru mare. Nu oricine are parte de așa ceva, de exemplu nu poți să faci asta dacă inima ta nu este curată, nu poți să faci asta dacă nu ai iertat pe cineva în inima ta, dacă invidiezi, dacă ești complexat, sau ții legat pe cineva în inima ta.

Am citit într-o revistă: ”Închinarea schimbă închinătorul după imaginea Celui la care se închină”. Este un efect foarte important! Cercetătorii biblici ajung la concluzia că de aceea David pregătea închinarea pentru totdeauna, adică 24 din 24 de ore. Erau 24 de cete de închinători. Făcea lucrul acesta pentru că inchinarea este mijlocul cel mai puternic de transformare a unui om. Se spune despre Saul că a atunci când s-a apropiat de o ceată a proorocilor să se închine, Dumnezeu, l-a transformat într-alt om. 1Sam. 10,6. Asta experimentăm și noi de mai multe ori, deși simțim cum lucrurile de sus, din inimă ne trag în jos. Vedem ce efect aveau cântecele lui David asupra lui Saul. Când cineva se închină, chiar dacă suntem răi, un efect pozitiv și temporar îl are și asupra noastră. Când Michael W Smith a venit în România a spus că poporul român trebuie să nu mai fie înhibat înaintea lui Dumnezeu. Este bine să nu fii dezinhibat în fire, ca să nu păcătuiești în pdanielrezența lui Dumnezeu, dar este nevoi să fi dezinhibat în Duhul, ca David, ca să te poți uni cu Dumnezeu, altfel se poate spune că nu ai incredere în Dumnezeu, te reții, nu îți dai drumul. Aceasta este o cinste pe care nu trebuie să i-o oprim lui Dumnezeu. Cred că este un lucru important, cel subliniat de Michael W Smith.

Noi suntem transformați cel mai mult și cel mai bine în închinare, de aceea ar trebui să facem un plan strategic să facem asta cât mai mult în viața noastră. Cred că spiritul închinării se obține în casa lui Dumnezeu în primul rând, apoi și în odăița ta ascunsă cu Dumnezeu, în scriptură, în timpul slujirii lui Dumnezeu în orice fel, în orice loc sau timp. Când facem lucrul acesta obținem spiritul închinării, pentru că închinăm lui Dumnezeu acel lucru și atunci suntem transformați cel mai mult.

Când ne închinăm în Duh și Adevăr, suntem păziți de Dumnezeu, orcrotiți de el, crescuți, fixați și îmbunătățiți în toate privințele. Dumnezeu ne face mai buni. Să păstrăm însă tot timpul atât Duhul Sfânt, cât și Adevărul Cuvântului său. Trebuie să facem asta cât mai mult timp cu putință!

Există multe forme de închinare. Când apostolul Pavel afirma: ”O, adâncul bogăţiei, înţelepciunii şi ştiinţei lui Dumnezeu! Cât de nepătrunse sunt judecăţile Lui şi cât de neînţelese sunt căile Lui!”  (Romani 11:33) Și mai are astfel de afirmații prin epistole, el acolo nu vrea să ne arate neapărat nouă ceva, acolo el se închină lui Dumnezeu prin cuvinte. Laudă pe Domnul! Acolo este poezie, care exprimă într-un mod sublim realitățile lui Dumnezeu.

Să înțelegem taina închinării și să o practicăm cât mai mult spre transformarea noastră în asemănarea lui Hristos!

”Dar vine ceasul, şi acum a şi venit, când închinătorii adevăraţi se vor închina Tatălui în duh şi în adevăr; fiindcă astfel de închinători doreşte şi Tatăl.”  (Ioan 4:23)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s