Eroarea unui singur lucru

Adesea oamenii când aud un lucru bun despre ceea ce îi îinteresează pe ei: credința, rugăciunea, închinarea, școala, misiunea etc. spun: ”Acesta este lucrul care trebuie făcut! Rugăciunea!” Dar după un timp, lucrurile se relaxează și revine iar starea de început, rugăciunea nu mai este tot ce trebuia făcut. Așa fac oamenii când merg pe la câte o conferință și cred că au găsit secretul, ajung acasă, îl pun în practică, apoi văd că nu este ”tot” secretul. Acest lucru este frunstrant. Ce trebuie să facem?

Cred că răspunsul este că să crezi că totul ține de un singur lucru este o eroare. Numai Hristos a putut să spuna: ”Eu sunt calea, adevărul și viața”, adică El este totul. În viața toate lucrurile contează, nu doar unul! Unul poate fi mai important acum, dar mâine trebuie să fii atent. Iar dacă acum este important un lucru, să nu lași nefăcut ce știi că trebuie făcut. Domnul Isus ne spunea: ”dreptatea, mila şi credincioşia; pe acestea trebuia să le faceţi, şi pe acelea să nu le lăsaţi nefăcute” Matei 23,23. 

A spune la un moment dat: ”acest lucru contează” este dovadă de imaturitate, pentru că toate au rolul lor. Este ușurătatea firii noastre, care nu vrea să facă multe, ci se bucură să fie doar unul, care vrea să zică ”Hop!” înainte de a sări groapa. Să fim rezonabili, trebuie să facem tot ce trebuie făcut. Când vezi pe cineva că trage tare într-o singură direcție, ori face o eroare, ori nu știe ce spune. Există o ierarhie, acest lucru se poate spune: ”dreptatea, mila şi credincioşia; pe acestea trebuia să le faceţi, şi pe acelea să nu le lăsaţi nefăcute” Matei 23,23. Dar a lăsa nefăcut pe ”acelea” este o treabă neterminată. 

Să fim înțelepți și pricepuți!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s