Să nu judeci Legea

Nu vă vorbiţi de rău unii pe alţii, fraţilor! Cine vorbeşte de rău pe un frate, sau judecă pe fratele său, vorbeşte de rău Legea sau judecă Legea. Şi dacă judeci Legea, nu eşti împlinitor al Legii, ci judecător.  (Iacov 4:11)

Iacov spune că dacă judeci pe fratele tău, judeci Legea. Cinstit să fiu, m-am uitat prin comentarii ca să înțeleg textul acesta. Cum adică judec Legea? Îmi spuneam eu. Sensul este că Legea lui Dumnezeu cu privire la aproapele nostru este ca să îl iubim ca pe noi înșine, cu privire la fratele în credintă, Domnul întărește și mai mult acest lucru. Dacă eu judec pe fratele meu, când Legea îmi spune să iubesc, eu de fapt spun: ”Legea nu este bună! Nu este realistă! Omul acesta nu merită să fie iubit!” În momentul acela tu judeci Legea lui Dumnezeu, disprețuind-o, discreditând-o. Omul este doar un mijloc prin care tu faci asta. Dumnezeu este direct ofensat prin acest comportament, la fel și Fiul Său… care ne spune că iubim și pe vrăjmași.

Iacov mai spune un lucru despre religie:

Dacă crede cineva că este religios, şi nu-şi înfrînează limba, ci îşi înşeală inima, religiunea unui astfel de om este zădarnică.  (Iacov 1:26)

Religiunea adevărată are de a face în primul rând cu limba, cu vorbirea noastră, apoi este versetul acela mult citat în biserici: să cercetăm pe văduve și pe orfani.

Să nu judecăm Legea, ci să o împlinim. Să facem ce spune ea, și să lăsăm celelalte lucruri în seama întemeiatului Judecător. Să fim încredințați că El își va face bine lucrarea aceasta la timpul ei.

Să fim cu teamă de Dumnezeu!

Un gând despre „Să nu judeci Legea

 1. Shalom,

  Ma numesc Codruta Moldovan, absolventa a Universitatii Bucuresti si doresc sa va fac cunoscut un studiu unic pana in prezent, care priveste iudaismul si mesianismul (iudeii care cred si in venirea Lui Hristos dupa prooroci).

  Dupa un studiu sustinut pe parcursul a 22 de ani, am reusit sa demonstrez ca Yeshua:
  – nu a venit cu alte Legi,
  – nu a desfintat absolut nimic
  – si nu a facut altceva decat sa implineasca toate proorocirile date de Adonay Elohim in Tanach si sa puna Legile Sale deja existente in inimile si in mintile noastre conform Noului Legamant.

  Deci practic, tot ce spun asa zisele biserici, ca Yeshua (Iisus), ar fi desfintat ceva, se insala, deoarece am gasit corespondentul la TOATE Legile din asa zisul Noul testament, in Tanach-ul pe care unii il numesc eronat ”Vechiul Testament”.

  YHWH Adonay Elohim a incheiat de fapt 22 de Legaminte si doar UNUL l-a reinoit prin Yeshua, asa cum s-a profetit.

  Am demonstrat de asemenea ca Yeshua si apostolii Lui, au pazit toata Legea si proorocii si indeamna si pe restul la pazirea lor.

  Iata toate aceste detalii intr-un studiu pe care nu o sa va para rau daca il veti citit pana la capat:

  http://salveaza-ti-viata.blogspot.fr/

  Cu stima,
  CM

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s