Emanuel – Dumnezeu este cu noi – gânduri de crăciun

nasterea_domnului_craciunul”Iată fecioara va rămânea însărcinată, va naște un fiu, și-i vor pune numele Emanuel” (Dumnezeu este cu noi). Isaia 7,14

Din acest verset se desprind trei idei și anume, dacă Dumnezeu este cu noi, atunci:

  1. Nu este împotriva noastră – Dumnezeu este pentru noi. Cel rău încă din Eden s-a pretins de partea oamenilor, dar s-a dovedit a fi împotriva lor. Dumnezeu este cu adevărat susținătorul și ajutorul omului din totdeauna. Tot ce avem vine de la El. El ne-a creat, ai lui suntem, numai noi suntem cei ce putem hotărâ să trăim în afara prezenței lui. Dumnezeu a jertfit pe singurul Lui Fiu, pentru ca să nu mai existe nici o piedică în trăirea omului cu Dumnezeu. El este pentru noi, în favoarea noastră. Asta a dovedit întotdeauna în istorie, în ciuda prejudecăților. Cineva spunea: ”Dar atunci de ce există atâta rău în lume dacă Dumnezeu este pentru noi?” Răspunsul este: pentru același motiv pentru care există atâția oameni murdari în lume, în ciuda faptului că există săpun și apă. Realitatea este că până murim El încearcă să ne salveze și să ne restaureze.
  2. Nu suntem singuri – Nu suntem singuri în păcatele noastre, El l-a făcut pe Hristos păcat pentru noi. Dumnezeu sa coborât la noi în întuneric ca să ne scoată din el. Nu suntem singuri în boală – bolile noastre le-a luat asupra Lui, prin rănile lui suntem tămăduiți Is. 53. Când oamenii erau răpuși de boli și nu puteau fi ajutați de nimeni, Hristos era întotdeauna atent și receptiv la strigătele lor, nimeni nu îi mai asculta de mult, Hristos era cu ei în bolile lor și când strigau la El, îi vindeca. Nu suntem singuri nici în moarte. Domnul a murit pentru noi, pentru ca să învieze împreună cu noi, ca să ne scoată din moarte. El a creeat un precedent măreț, învierea din morți, pe care a promis-o tuturor celor ce îl urmează.
  3. Nu putem face tot ce voim – Domnul ne iubește așa de mult încât ne primește așa cum suntem, dar ne iubește așa de mult încât nu ne lasă așa cum suntem. Noi trebuie să ne luăm după El, pentru că El știe mai bine cum să reușim în viață, cum să ne ridicăm, cum să progresăm. El vede mai bine decât noi lucrurile, El are mai multe resurse decât avem noi. Trebuie să colaborăm cu El în viață. El nu ne va face roboței niciodată, pentru că avem chipul și asemănarea Lui, asta înseamnă autonomie într-un sens, dar noi trebuie să Îl urmăm, noi trebuie să îl ascultăm cu atenție. El este Ghidul nostru real, Călăuza noastră în toate.

Sărbători binecuvântate!

sursă foto

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s