Acestea trei – o dragoste neprefăcută

love-of-godContinui aici articolele precedente despre ”Acestea trei”.

În 2Corninteni 6,6 spune apostolul Pavel să avem o dragoste neprefăcută. Este foarte potrivită această formulare, pentru că este atâta dragoste contrafăcută astăzi în lume, că nu mai știm să o deosebim de cea curată și adevărată. Cum ar trebui să fie dragostea aceea de care ne vorbește apostolul Pavel în textul nostru?

Voi încerca să dau în cele ce urmează detalii despre această dragoste neprefăcută.

Mai întâi vreau să subliniez că dragostea este ținta poruncii:

Ţinta poruncii este dragostea, care vine dintr-o inimă curată, dintr-un cuget bun şi dintr-o credinţă neprefăcută.  (1 Timotei 1:5)

Când oamenii întreabă: ce cere Dumnezeu de la noi, care este voia lui pentru noi? Să știți să îi spuneți că ținta poruncii este dragostea. Adică tot ce cere Dumnezeu în biblie o face din această motivație. Dacă îți cere să faci ceva pentru cineva, din dragoste trebuie să faci acel lucru: să nu minți, să nu furi, să nu poftești. Iar dacă Dumnezeu ne cere anumite lucruri cu privire la El, o face tot din această motivație: să păzești poruncile Mele! Să asculți de Mine! Pentru că ne iubește ne cere acest lucru, pentru că El știe că suntem concepuți pentru El, și omul ori de câte ori nu ascultă de Dumnezeu, se deteriorează negreșit. Trupul, sufletul și duhul se întorc împotriva sinelui, și acel om va suferi până la ultima picătură, fiecare lucru făcut împotriva lui Dumnezeu. Libertatea și dreptul la viață sunt aceleași îndemnuri edenice satanice: Vei fi ca Dumnezeu cunoscând binele și răul! Ți se vor deschide ochii! Hotărât nu vei muri! Dumnezeu știe că vei fi ca El! Au trecut mii de ani și nu s-a schimbat nimic. Dacă am avea lumina Sfintelor Scripturi, am vedea lămurit aceste lucruri.

va urma

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s