Despre ispitire

rauCând un lucru știi că vine de la cel rău, pleacă de acolo, chiar dacă ai argumente plauzibile să rămâi. Așteaptă-te să fie plauzibil, Diavolul știe ce face. Totuși tu respinge și fugi de lucrările lui. Cea mai mare greșeală a Evei a fost că a acceptat să stea de vorbă cu Diavolul.  Petru și Pavel ne spune să ne împotrivim Diavolului, nu să argumentăm cu el. Domnul Isus după câteva conversații, a respins dialogul cu el. Fă și tu la fel!

Când un lucru știi că vine de la Dumnezeu, chiar dacă nu prinzi sensul, continuă, insistă, mai gândește-te, mai roagă-te, du-te acolo, mai caută. În asta găsește Dumnezeu plăcere, să Îl cauți pe El. Dumnezeu vrea să îl cauți și se va lăsa descoperit, dacă îl vei căuta cu toată inima. Ieremia 29, 13.

Cum cunoști care sunt lucrurile care vin de la Diavolul și care sunt cele care vin de la Domnul Isus. Din Biblie, veți cunoaște Adevărul și adevărul vă va face liberi, spunea Domnul Isus. Liberi de neștiință. Poporul meu piere din lipsă de cunoștință, spunea proorocul Osea 4,6. Cineva spunea că uneori lucrurile poartă litera de început ale celui de la care vin: Diavolul lucrează – descurajare, deprimare, depresie, disperare, depărtare, dărâmare. Domnul Isus lucrează – încredere, încurajare, îndrăzneală, întărire, înălțare, înaintare.

Să fiți binecuvântați!

sursă foto

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s