Stăpânirea de sine

imagesÎnțeleptul Solomon spune în Proverbe 25,28 – ”Omul care nu este stăpân pe sine e ca o cetate surpată și fără ziduri”, iar în Pv. 16,32 spune: ”Cine e stăpân pe sine prețuiește mai mult decât cine cucerește cetăți”

Stăpânirea de sine este foarte importantă, după cum spune în aceste două texte. Ne-ar interesa cum putem trece din starea dintâi în starea a doua, cum am putea avea stăpânirea de sine.

Mai întâi trebuie să spunem ce zice apostolul Pavel despre fire: ”Binele pe care vreau să-l fac, nu-l fac, ci răul, pe care nu vreau să îl fac, iacă ce fac!” Romani 7,19. De aceea nu suntem noi stăpâni pe sine, pentru că firea ne trage în jos, firea moștenită de la Adam, prin căderea în păcat. Asta nu înseamnă că suntem absolviți de vină în totalitate.

Vestea bună este în Romani 6,6. ”Știm bine că omul nostru cel vechi a fost răstignit împreună cu El, pentru ca trupul păcatului să fie dezbrăcat de puterea lui, în așa fel ca să nu mai fim robi ai păcatului”

Aici Pavel ne spune că în Hristos firea este dezbrăcată de puterea ei. Cine crede în Hristos are acest beneficiu. Poate că Satan îți spune că nu este adevărat, dacă tu crezi în Isus nu înseamnă că ești eliberat deplin. Da, nu ești eliberat decât atât cât te încrezi în Hristos și te predai Lui. Biblia ne dă dezlegare și ne spune că în Hristos firea este dezbrăcată de putere, prin moartea Lui pe cruce. Crede asta în inima ta! Ia-o pentru tine! ”Prin legea Duhului de viață în Hristos suntem izbăviți de legea păcatului și a morții” Rom. 8,2.

Aceasta este calea de a trece de la un om care nu e stăpân pe sine, la un om care este stăpân pe sine prin Hristos.

Dumnezeu să vă binecuvinteze!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s