Pacea și sabia

sabieCredeţi că am venit să aduc pace pe pământ? Eu vă spun: nu; ci mai degrabă dezbinare.  (Luca 12:51)

Mulți se gândesc la Domnul diferit. Ei cred că El a venit să aducă pacea și se supără că nu este și învinuiesc pe unii și pe alții. Domnul a spus clar, că efectul venirii lui nu va fii pacea, ba dimpotrivă: dezbinarea, sabia. Va fii sabie în familie, pentru că vor fii unii credincioși, iar alții necredincioși. Cei necredincioși vor persecuta cu vorba, cu fapta, sau tacit pe cel credincios. Toate astea până la o vreme și oricum va fii gestionată de Domnul fiecare situație. Pavel ne spune că Domnul nu îngăduie mai mult decât putem duce. Va fii dezbinare în lume: între biserică și oamenii seculari. Unii sunt spirituali, alții intelectuali. Deși cele două nu se contrazic. Lumea este împărțită însă datorită lui Hristos. Iar o dezbinare este și în biserică, pentru că vor fii unii spune Domnul falși, lupi în piei de oaie, și alții adevărați: oi în piei de oaie :). Unii vor fi pocăiți, cum punea cineva, și alții păcăliți. Pilda neghinei ne arată această realitate care va fii până la vremea sfârșitului. Deci să nu avem așteptări nerealiste, nebiblice. Să căutăm să facem pace prin înțelegerea lucrurilor și a rolurilor noastre.

Însă Domnul ne promite că ne va da pacea în inimă.

Vă las pacea, vă dau pacea Mea. Nu v-o dau cum o dă lumea. Să nu vi se tulbure inima, nici să nu se înspăimânte.  (Ioan 14:27)

Domnul ne promite și ne dă pacea în inimă. Tu și Dumnezeu puteți avea pace. Dacă te predai Lui pe deplin, dacă trăiești doar după Scripturi și faci tot ce ține de tine ca să faci voia Lui, atunci vei avea pace pe veci cu El. Nu trebuie să îți pasă de restul, lasă în seama lui Dumnezeu. Și va fii o pace trainică, din ce în ce mai mare. Poți avea pace cu oamenii prin Dumnezeu. Dumnezeu spune să iubim pe oameni cu dragostea ”agape” (o dragoste jertfitoare, necondiționată). Asta aduce un soi de pace duhovnicesc între noi și oameni. Eu îi iubesc necondiționat și le fac bine, ei pot să mă omoare, Dumnezeu va lămuri lucrurile. În mod desăvârșit Domnul a făcut acest lucru. Acum trebuie să facem și noi cum a făcut Isus, după puterea lui Dumnezeu. De asemenea în inima mai avem pace și cu cel rău, într-un sens specific. Adică avem protecție din partea Domnului și nu ne mai temem de el. Cel rău nu are ce să ne mai facă. Puterea Satanei era în păcatele noastre, acum Domnul a rezolvat problema păcatelor prin jertfa lui, și problema trăirii este rezolvată prin Cuvânt și Duhul Sfânt, prin care noi primim putere să trăim o viață nouă. Această pace vine din faptul că te hotărăști să asculți de Domnul pe veci, chiar și cu prețul morții, și nu mai accepți nici o legătură din partea celui rău în inima ta.

sursă foto

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s