Vă voi face pescari de oameni!

În Mat 4:19  Domnul Iisus a spus: „Veniţi după Mine, şi vă voi face pescari de oameni.”

Întrebarea pe care mi-o pun în fata acestui text este: ce trebuie să fac pentru ca să fiu pescar de oameni?

Eu cred ca a fi pescar de oameni este tendita fiecarui om indiferent de situatia lui. Toti vrem sa ii castigam cumva pe ceilalti pentru ceva, de partea noastra, a unei activitati, a ceva sau cineva. Este chemarea lui Dumnezeu pentru noi sa castigam pe altii, sa ii atragem la ceva, la cineva. Insa pentru a face in mod corect acest lucru, trebuie sa ii aducem pe oameni la Hristos. Orice alta directie este impotriva lui Hristos. Nu ca noi dupa ce am veni la Hristos nu am mai avea voie sa facem nimic altceva. Pavel spune tocmai inversul: noi suntem liberi in Hristos. Adica, daca cineva a venit la Hristos, asa cum trebuie, el este de acum un om liber. Atat este tot ce a vrut Dumnezeu de la el: sa vina la Hristos. De acum este absolut liber sa faca tot ce doreste, si Dumnezeu este de partea lui.

Conditia ca Domnul sa te faca pescar de oameni este sa vii dupa El, sa il urmezi pe El, spunea Bill Bright. Nimeni nu poate fi pescar oameni fara sa fie el insusi un urmas al lui Hristos.

Ceea ce isi doreste cel mai mult Domnul este sa pescuiasca oameni. Cand Ioan si Iacov au intrebat daca sa ceara foc din cer, Isus a spus: „Nu stiti de ce duh sunteti calauziti”. El a venit sa castige oamenii, sa ii pescuiasca, sa ii faca sa il iubeasca, nu sa-i piarda. Daca ar fi vrut sa ii piarda, nu ar fi trebuit sa faca nimic, erau deja pierduti. Asta vrea sa faca si din noi: Pescari de oameni.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s