Iritarea – grauntele de nisip

Fiecare dintre noi a experimentat o sursa de iritare. Beneficiul sau raul cauzat de ele poate fi comparat cu un graunte de nisip.

In ochi, el produce o iritare, o infectie si chiar pierderea vederii. Dar intr’o scoica el va cauza o iritare, un conglomerat si apoi o perla.

3 gânduri despre „Iritarea – grauntele de nisip

 1. Cred ca adevarata valoare a unei surse de iritare este infinit mai mare. Nu este vorba doar de o simpla jena , asa cum te-ar jena la spate pantofii noi. Nu, este ceva mult mai intens, este vorba despre ceva care doare. Ceva care doare puternic si persistent. Scoica sufera, firul acela de nisip ii raneste trupul, si procesul nu se termina pana PERLA nu ia nastere.
  Cam asa ni se intapla si noua…Dumnezeu aduce in viata noastra ( cateodata le chemam chiar noi ) diverse ” fire de nisip”. Problema este ca noi, de multe ori , nu intelegem rolul lor in viata noastra, si cautam sa le indepartam fireste. Si incepem lupta noastra, fara sa realizam ce perle am putea deveni , fiecare dintre noi, pentru Slava lui Dumnezeu.

 2. am inteles ,aluzia ,si am apreciat ce a spus „otniela” ,dar scoica e scoica ,si omul e om ,cand o firimiura de nisip nu este jenanta pentru om ?si oare chiar nu e jenanta si pentru scoica ?
  ar trebui oare sa ne preschimbam in „scoici” ca particula de nisip sa se poata transforma in perla ?
  de ce firul de nisip ,care ne jeneaza (inclusiv pe scoica) sa-l lasam unde a cazut ,si sa o lasam sa ne irite ,cand printr-un dus am scapa de ea ,mai mult de ce ce lucrul care ne jeneaza sa asteptam sa se preschimbe in „perla” ?,in loc sa o depistam ,sa stim ca ne deranjeaca ,si sa gasim o solutie ,nu sa asteptam in rabdare ,desi din moment ce nisipul se transforma in perla se datoreaza „atacurilor” provocate de scoica la adresa intrusului si nu rabdarii ei
  sau cum e in realitate ,respectiv ,daca ii intra cuiva nisip in ochi ,un timp te deranjeaza ,dar dupa ce vine noaptea ,pe timpul somnului de repaus ,particula de praf ,efectiv este eliminata singura si apare la coltul ochiului eliminata de modul creationist al acestui madular
  asa caci mult mai serios ar fi comparatia reala , cu ceva spiritual ,decat ideea cu scoica ,a carei sensibilitate nu o cunoaste, .din moment ce creaza atata secretie asupra particulei de nisip ,pana se transforma in perla ,dar inutila in continuare pentru scoica

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s