Vegheati!

„… voi insiva stiti foarte bine ca ziua Domnului va veni ca un hot noaptea. .. Dar noi care suntem fii ai zilei, sa fim treji, sa ne imbracam cu platosa credintei si a dragostei, si sa avem drept coif nadejdea mantuirii” 1Tes. 5, 2;8

Ca sa fim fii ai zilei, ai luminii, nu putem decat sa ne deschidem pentru a primi pe Cel ce este lumina lumii in noi. Cand suntem plini de El atunci vom lumina si noi la randul nostru. Noi nu avem lumina in noi insine, noi nu putem lumina prin puterile noastre, dar noi putem sa primim pe Cel ce este lumina neamurilor in noi.

Pavel ne spune sa ne imbracam cu platosa credintei si a dragostei. Asta inseamna ca sa respingi prin cuvantul lui Dumnezeu orice ideie si orice gand care vine din lume sau de la Diavolul. Inseamna sa faci totul din dragoste, fara alt motiv, chiar daca la final totul se va narui din lucrarea ta, tu fa-o din dragoste! Chiar daca te costa mai mult decat primesti, tu fa’o din dragoste! Chiar daca nu esti rasplatit dupa efort, tu fa’o din dragoste. Acesta sa fie platosa ta!

Siguranta mantuirii sa iti fie coif al mintii. Tu esti al lui Dumnezeu si El este al tau, ai fost rascumparat cu pret de sange, esti mantuit. Nu poti face nimic pentru a diminua dragostea lui Dumnezeu pentru tine si nu poti face nimic pentru a o creste. Nimic nu te poate desparti de dragostea lui Dumnezeu. Bazeaza-te pe asta si vei fi ocrotit!

6 gânduri despre „Vegheati!

 1. „Chiar daca te costa mai mult decat primesti, tu fa’o din dragoste!” – e frumos spus, imi place.Vreau sa fiu asa,uneori ma copleseste spiritul de zgarcenie pe care il am.Oricum, D-zeu a facut schimbari in viata mea ,nu mai sunt cum eram inainte.

 2. Eu conduc mult in fiecare zi. Ca sa fiu treaza la volan, trebuie neaparat sa fiu odihnita.

  In mod spiritual nu putem fi treji daca nu avem odihna care ne-o da credinta ca El este in control. Dar ca sa-i dam controlul Lui, trebuie sa-L cunoastem suficient si sa avem o relatie buna cu El. Si ca sa avem o relatie cu cineva trebuie sa petrecem ceva timp impreuna ca sa ne cunoastem suficient…

  Cum se leaga toate unele de altele…?! Ca sa ne cunoastem, trebuie sa discutam impreuna. Si discutia asta este ori in rugaciune ori in Cuvint. Calea spre cer este ingusta…dar clara si simpla…pe intelesul tuturor.

  1. Rodica, bune cuvintele tale despre odihna. Sa il cunosti pe Dumnezeu, sa te increzi in credinciosia Lui este cheia reusitei si a puterii. Asta iti pastreaza spatele acoperit, iti da pace si siguranta in lucrare fara de care nu poti lucra bine, pentru ca nu esti lucid, cumva, sau te gandesti la niste lucruri care niciodata nu ai cum sa le prevezi sau gestiona.

   Bune gandurile tale!

 3. sincer sa fiu, de multe ori faceam lucrurile printr-o forma de evlavie si nu motivat de venirea Domnului care e aproape si neglijam partea credintei in El pentru ca ma bizuiam pe puterile mele…DAR ii multumesc Lui ca si-a arata indurarea fata de mine chiar si in aceste vremi tulburi si confuze, in care valorile inaintate de catre asa zisi „invatatori” sunt „fa ce zice popa si nu ce face el”..

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s