Un surplus de culoare

Field_of_Flowers.previewObisnuieste-te sa fii agreabil
Formule standard precum: „Mă scuzaţi că vă deranjez”, „Aţi avea amabilitatea să….”, „Vă rog frumos”, „Dacă nu vă supăraţi”, „Mulţumesc”, „M-am gandit la tine si am vrut sa vad ce mai faci” – mici dovezi de politeţe ca acestea, ung roţile maşinăriei monotone a vieţii de fiecare zi – şi, pe deasupra, sunt dovezi de necontestat ale educaţiei noastre.
Vreţi să fiţi aprobaţi si respectaţi de cei cu care veniţi în contact? Vreţi să fiţi apreciaţi la reala valoare? Vreţi să simţiţi că sunteţi placut în cercul dumneavoastră? Aprobaţi cu însufleţire şi lăudaţi sincer din belşug. Când? Cum ? Unde? Răspunsul este: Mereu, pretutindeni. Viaţa unora s-ar schimba dacă cineva i-ar face să se simtă însemnaţi

Invatati sa zambiti
Expresia pe care cineva o poată pe chip este mult mai importantă decât hainele cu care se îmbracă. Copii ştiu cel mai bine să zâmbească: din suflet şi cu multă lumină în ochi. Un rânjet nesincer, nu amăgeşte pe nimeni. Ştim că e mecanic şi îl respingem. Vorbesc despre un surâs adevărat, ce încălzeşte inimile şi vine din suflet, acel surâs ce se vinde scump pe piaţa zâmbetelor.

9 gânduri despre „Un surplus de culoare

 1. Foarte bune sfaturile tale ,numai că am un amendament ! Părerea mea este că nu e bine să fii „ aprobi cu însufleţire şi să lauzi sincer din belşug ” pe cineva când nu asta e firea ta ! Vei fii simţit ca fals !Aceste tehnici fac apanajul unor teorii incorecte în care tehnica şi atitudinea este pusă înaintea caracterului ! De aceasta spun şi pentru că este un blog creştin ,întâi dăţi caracterul lui Isus ,lasă- te transformat de El şi de cuvintele şi învăţăturile Lui şi aceste îndemnuri interioare vor veni de la sine ,fără efort ,fără un îndemn propriu ,nu mai spun din motivaţia : „ trebuie să laud şi să apreciez sincer pentru a fi plăcut în cercul meu ” ! Pentru că cine va dori ca şi creştin să fi plăcut prin astfel de tehnici ,va reuşi contrariul ,să fie repudiat ,tocmai pentru că e fals ! Să- L lăsăm pe Isus să ne schimbe şi aceste gesturi vor veni firesc ! Părerea mea !

  1. Elvis, este corecta complectarea ta, daca laud si aperciez ca sa ma fac placut, sunt meschin, am interese ascunse, din pacate asta se practica des in lume, poate ca si de aceea ne temem sa facem asta pentru ca ne asociem cu lingusitorii. Insa daca eu il apreciez ca sa il incurajez sincer in ceea ce vad ca este bine pentru el, atunti eu implinesc legea lui Hristos care spune:

   „Tot ce voiti sa va faca voua oamenii facetile si voi la fel caci in aceasta este cuprinsa Legea si Proorocii.” Matei 7,12.

   Nu este deloc lipsit de spiritualitate ceea ce am sugerat mai sus. Cred ca aici este secretul existentei umane. Acesta eset „felul” in care trebuie spus adevarul.

   PS cat despre temeperament, firea omului, este firesc sa diferim intre noi, insa toti au feluri prin care exprima simtamintele. Ideea este sa exprimi cumva. Uneori un gest face cat multimi de cuvinte. Noi stim bine asta.

 2. Nici nu am vrut să sugerez că ce ai scris nu ar fi spiritual, doar atât că nu e bine să folosim tehnici de comportare, înainte de a dori sincer să-i facem un bine unei anumite persoane pe care o simţim timide sau care are nevoie de încurajarea noastră ,cum e cazul copiilor noştri, a soţiei sau colegilor cu care lucrăm ! Trebuie foarte bine,cum aţi spus şi dvs ,conştientizat principiul sau motivaţia după care acţionăm şi după aceea acţionat !

 3. Ok Elvis. Am vazut oameni din diverse categorii, si oameni invatati si oameni neinvatati, si mai tineri si mai in varsta care au fost in, te miri ce context, apreciati cumva si incurajati, si apoi o luna, doua sburdau ca niste miei. Dar daca ii intrebi despre incurajari, ei nu recunoscs ca ar avea nevoie neaparat. Cred ca este un principiu necunoscut sau cel putin neapreciat in societate.

 4. Orgoliul e ,aşa cum spune şi Biblia , unul din cele mai urâte trăsături de caracter ! Oamenii care nu mulţumesc celor care i-au ajutat în devenirea lor sau nu mai recunosc ajutorul dat cândva nu pot fi decât blamabili pentru asta ! Pentru că nu e categorie de persoane mai urâte decât cei care îşi asumă toate meritele pentru orice şi nu numai că nu mulţumesc celor care i-au ajutat ,dar nici lui Dumnezeu nu-i dau vreo merit ! Bineinteles ,ca nici noi nu trebuie sa ajtam cu acest gand si sa amintim celor pe care ii ajutam de felul cum i-am ajutat !

 5. Din ceea ce inteleg eu, este vorba aici de abordarea pozitiva pentru a obtine un climat social placut. Forme de politeţe precum salutul sau, întrebările legate de diverse evenimente importante legate de viaţa personală a celuilat, precum aniversări, concedii sau nunţi, sunt un mod simplu şi simbolic de a confirma relaţiile şi interesul faţă de cei din jur-adică un fel de „educaţie socială”. Optimismul cald şi entuziast intensifică sentimentul apartenenţei şi al comunităţii . Un alt element al climatului social este umorul. Glumele amicale constituie o sursă bogată de sentimente pozitive, încurajând atât creativitatea, cât şi relaţiile mai apropiate .Prin sprijin si apreciere obtii şi modelarea dorita.
  Vorbeati despre orgolii, despre ingratitudine defapt. Desi ele n-au ce cauta in viata noastra exista in fiecare din noi, in masura diferita. Daca ne raportam la Dumnezeu si ne facem un sincer proces de constiinta fiecare observam ca am avut suficiente momente de ingratitudine fata de El in viata de zi cu zi. De aici cred ca trebuie sa pornim cu judecata noastra cand ni se pare ca suntem victime ale unor orgolii sau ingratitudini din partea semenilor. Urmatorul pas e simplu. Nu trebuie sa ne comportam altfel fata de el de cum am vrea sa ne faca noua Dumnezeu.

  1. Da Maria, umorul este o forma inalta de a transmite lucrurile delicate uneori si a mentine o atmosfera destinsa. Dar eu recunosc ca este un mijloc pretentios de a comunica detalii importante.

   As complecta ca nu este vorba doar de crearea unui climat social placut, ci este vorba de trezirea spiritului uman, scoaterea din anonimat, incurajarea pentru ceea ce este mai bun in om. Sunt oameni care au nevoie de o scanteie pentru a aprinde o padure, insa aceasta trebuie bine plasata si inspirata. Deci ma refer la felul frumos de comportare in gereral, dar si la aceasta ca fiind ceea ce lipseste pentru atingerea celor mai inalte culmi in viata personala si a altora.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s