Puterea adevarului si minciunii

jocul_de_a_adevarul1Daca am vrea sa dam un raspuns scurt la toate caderile, slabiciunile si esecurile din viata noastra, acesta ar fi: “Minciuna”.

Acest cuvant asa de scurt contine in el tot ce este mai rau pentru un om. Daca ajungi sa crezi o minciuna, ea incepe sa nasca alte si alte ganduri, explicatii dupa explicatii, o intreaga mentalitate si filosofie de viata negative, si totul de la o minciuna.

Dumnezeu ne spune ca daca vom ramane in El, adica daca cuvintele lui vor raman in noi, putem cere si vom aduce multa roada. Ioan 15, 7 Acum aceste cuvinte ale Lui creeaza totul. Toata realitatea din jurul nostrum este creeata de aceste cuvinte ale Domnului. “In El avem totul deplin”, “Toate lucrurile sunt cu putinta celui ce crede”, “Cereti si vi se va da, cautati si veti gasi, bateti si vi se va deschide” etc.  Aceste lucruri sunt realitati din lumea lui Dumnezeu. Ele se dovedesc cu scriptura, si ele nu depind de puterea predicatorului de convingere. Cine le crede pur si simplu beneficiaza de ele. Oamenii sunt pe undeva mintiti ca ei trebuie sa lupte pentru a obtine ceva, biblia spune altceva, ca trebuie sa crezi si apoi sa lupti. Lupta impreuna cu necredinta este reteta esecului. Deci lupta in sine este nimic, credinta este inima misterul invingatorului. Toti oamenii se lupta intr’un fel, de cand le bate inima si pana se opreste, se tot lupta. Unii se lupta prin tacere, altii prin strigate, unii prin actiuni, altii protesteaza prin inactivitate, s.a. Oamenii cand ajung sa puna accent pe efortul lor personal, ajung sa spuna: „nu mai pot, am obosit.. Am facut destul, am incercat tot ce se putea incerca.. degeaba..” In realitate acesti oameni nu mai cred in interiorul lor ca se poate, ei cred o minciuna: „Ca orice ai face este in zadar” si nu conteaza de unde au luat ei aceasta minciuna. Ideea este ca in Biblie scrie diferit, si ei nu cred Adevarul.

Aceste adevarurui prezentate de Hristos nu trebuie sa ne straduim sa ii convingem pe oameni ca ele functioneaza, ele sunt legi in universal lui Dumnezeu. Cine nu le respecta se va lovi de ele, vazand pe altii beneficiind, in timp ce ei sunt departati. Este exact ca la matematica, profesorul nu se casneste sa ne convinga de faptul ca 3+3=6. El doar ne dovedeste matematic si atat. Stiinta nu se bazeaza pe oratorie, ci pe dovezi experimentale. Asa este si adevarul lui Dumnezeu, el se dovedeste cu Scriptura si cu experienta personala.

Cand oamenii sunt impiedicati sa accepte, sa creada adevarul ei sunt legati efectiv. “Veti cunoaste adevarul si adevarul va va face liberi.” Spunea Domnul Iisus.

Adevarul si minciuna deopotriva lucreaza in liniste in interiorul nostru. Atunci cand este acceptata o ideie in interiorul nostru, in realitate se duc niste tratative in sufletul nostrum cu adevarul respective: “Deci daca asa stau lucrurile, inseamna a nu mai are rost sa fac asta, sa spun asta, sau sa ma gandesc la astas..” Dimpotriva atunci cand in sinea noastra Adevarul lui Hristos este primit, aduce cu sine ganduri: “daca asa stau lucrurile, acum stiu ce trebuie facut. Dumnezeu este neschimbat, am incredere in credinciosia Lui, din zi in zi voi fi mai bine cu ajutorul lui”

Cunoasteti Adevarul si veti fi liberi sa faceti binele!

Lasă un comentariu