Autoritatea umana in mainile unui Dumnezeu priceput

Fiecare dintre noi are o multime de deficiente, care au nevoie sa fie imbunatatite. Dumnezeu foloseste pe cei de deasupra noastra sa faca aceasta. “Nebunia este lipita de inima copilului, dar nuiaua certarii o va dezlipi de el.” Prov. 22,15

Dumnezeu ne asigura ca inima celui care este in autoritate este in mana Sa si El o intoarce in acelasi fel cum El face un rau cu meandre folosind presiunea curentului si timpul. “Inima imparatului este ca un rau de apa in mana Domnului, pe care il indreapta incotro vrea” Prov. 21, 1

Dumnezeu este mai preocupat de modelarea caracterului nostru asemenea lui Iisus Hristos, decat de instrumentele pe care le foloseste. De aceea, daca ne dam la o parte, sa iesim de sub admonestarea si autoritatea parintilor, Dumnezeu nu are decat sa ridice alte instrumente ca sa ciopleasca marginile aspre ale caracterului nostru.

Un adolescent spunea cu dezgust: “Sunt plictisit si obosit de a mai primi ordine de la parintii mei!” A fost intrebat: “Si ce ai de gand sa faci?” Raspunsul: “Ma voi inrola in armata!” De cele mai multe ori aleg puscasi marini. (de fapt Dumnezeu pregatea un alt instrument)

O fata ar fi vrut sa se marite, ca un mijloc de a scapa de presiunea parintilor – Dumnezeu avea sa il foloseasca pe sotul ei pentru a desavarsi opera Sa de dezvoltare a caracterului ei.

* “Cercetare asupra principiilor de viata” – Bill Gothard

2 gânduri despre „Autoritatea umana in mainile unui Dumnezeu priceput

  1. Citeodata o lectie care m-am incapatinat sa n-o invat a trebuit s-o repet de 2, 3 ori…depinde de incapatinarea mea…ca in Catalogul lui sint scrise lectiile care trebuie sa mi-i le insusesc…si Doamne cit am mai ocolit pe unele…fara rezultat. Acuma…pe sfirsite…am invata sa accept…”daca traba…traba”

  2. Rodica,
    daca traba… traba! 🙂

    Incapatanarea cred ca este o caracteristica a firii, nu a unui om in special. 🙂 Ferice de cei ce au taria sa o recunoasca. Insa firea are metode asunse de a lucra chiar daca unii se pot lauda: „Eu nu sunt incapatanat!”.

    Sa fi binecuvantata!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s